fbpx

מיני עוגיות מושלגות

11 יוני 2020 מאת עדי קלינגהופר

עוגיות מושלגות – מה לא נאמר עליהן? אין אחד שלא מחבב אותן.

הן גם נוסטלגיות ושוקולדיות, מרשימות ביותר בזכות הסדקים המהממים שנוצר עליהן במהלך האפייה, כל עוגייה עם אופי משל עצמה!

אבל אני חושבת שעם חלב עוד לא ניסיתם אותן.

ומה יותר כיף מאשר עוגיות שוקולדיות וטעימות עם קערת חלב קרה?

את זה אתם חייבים לנסות!

 

מיני עוגיות מושלגות ( מכמות אחת יוצאות 4 קערות ) :

 

220 גרם שוקולד מריר של עלית

70 גרם חמאה

2 ביצים

100 גרם סוכר ( 1/2 כוס )

200 גרם קמח ( ½1 כוסות פחות כף)

30 גרם קקאו

1 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

 

לגלגול:

1/2 כוס סוכר לבן

150 גרם אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

 

בקערה מניחים שוקולד מריר וחמאה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה (השוקולד לא יהיה נוזלי וזה בסדר)  מניחים בצד.

 

בקערת המיקסר מניחים סוכר וביצים, מקציפים עם וו בלון עד קצף בהיר , מוסיפים את השוקולד שהמסנו וממשיכים להקציף.

מוסיפים את הקמח, קקאו , אבקת האפייה והמלח, ממשיכים להקציף רק עד איחוד.

לבסוף נעזרים במרית מקפלים מעט , מעבירים את הבלילה לקערה, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה.

 

מסדרים את הסוכר ואבקת הסוכר בקערות נפרדות.

 

 

לאחר הקירור של הבלילה מתחילים עם הגלגול. לוקחים מהבלילה חצי כפית , מגלגלים לכדור , מעבירים לקערת הסוכר ומגלגלים עד ציפוי מלא , לאחר מכן מעבירים לקערה עם אבקת הסוכר ומגלגלים לציפוי מלא. מניחים על תבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה . אלת הכדורים מניחים במרווחים קטנים.

 

השיטה הכי טובה כדי להקל על כל התהליך היא פשוט קודם כל לגלגל עיגולים קטנטים, את העיגולים להניח בקבוצות בתוך קערת הסוכר , לגלג את כולם ביחד ולאחר מכן לגלגל אותם ביחד גם בקערת אבקת הסוכר.

 

את העוגיות אופים כ-10 דקות. מוציאים מאפייה ומצננים. את העוגיות שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.

 

 

 

פוסט בשיתוף "עלית"