עוגת חטיף באונטי
חטיף באונטי! אוהבים?
החטיף קוקוס האהוב בגרסא של עוגה כשרה לפסח.
תחתית בראוניז , מעל שכבת קוקוס עסיסית וטעימה וקצת גנאש לסיום.
עוגה קלילה וטעימה וכל כך קלה להכנה!
עוגת חטיף באונטי ( תבנית עגולה בקוטר 24 או לעוגה גבוהה תבנית בקוטר 22 או תבנית ריבוע 20*20 ):
לבסיס שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמן קנולה
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
לשכבת קוקוס:
3 כוסות חלב
3 כוסות קוקוס
100 גרם חמאה
1 כוס סוכר
לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר
200 מ”ל שמנת מתוקה
אופציה לקישוט:
קצפת-
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות אבקת קקאו
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 170 מעלות.
משמנים היטב תבנית אפייה ומניחים מעל מגש אפייה.
מתחילים עם הבסיס: בקערה מניחים שוקולד מריר ושמן, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.
מוסיפים סוכר וביצים, טורפים היטב עד איחוד.
מוסיפים קמח תפוחי אדמה וטורפים שוב עד איחוד.
מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת, אופים כ-20 עד 25 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
מוציאים מהתנור להצטננות בטמפרטורת החדר.
לשכבת קוקוס: בסיר רחב מרתיחים חלב ,סוכר וחמאה, כאשר החלב מבעבע ומגיע לרתיחה מוסיפים את הקוקוס, מעבירים לאש בינונית ובוחשים כל הזמן עד שאין בכלל נוזלים, מקבלים מעין עיסת קוקוס כמו החטיף ( פעולה זאת עשויה לקחת 10 דקות).
את עיסת הקוקוס מעבירים לתבנית עם הבסיס האפוי, משטחים את שכבת הקוקוס בעזרת גב של כף ומכניסים לקירור מלא כ- 4 שעות לפחות.
מכינים את הציפוי: בקערה מניחים שוקולד מריר ושמנת מתוקה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה וטורפים היטב.
כאשר העוגה עברה קירור מלא, מצפים את החלק העליון עם הגנאש שוקולד. מחזירים את העוגה למקרר להתייצבות כשעה.
לקצפת: בקערת מיקסר מניחים שמנת מתוקה, קקאו ואינסטנט פודינג וניל, מקציפים עם וו בלון עד קציפה יציבה.
מעבירים לשקית זילוף עם צנטר חלק ומזלפים מעל העוגה.
מחלצים את העוגה מהתבנית ומניחים על צלח הגשה. את העוגה שומרים במקרר.
הערות: כדי להקל על חילוץ העוגה מקפיאים אותה לפחות שעה מראש.
[js-disqus]