fbpx

עוגת גלידה קינדר

25 יוני 2020 מאת עדי קלינגהופר

הגענו לקיץ! איזה כיף … אבל אנחנו עוד לא בשיאו.

 

בכל מקרה, אני מרעננת מידי שבוע את הבית עם עוגות גלידה שונות .. הם מתים על זה!

פותחים את המקפיא ומוציאים כל פעם פרוסת עוגה ( כן אני פורסת את העוגות מראש כדי שיהיה להם יותר נוח), והכיף הוא שהם בוחרים את הטעמים, בינתיים הטעם המוביל בבית הוא " מסקרפונה וחמאת בוטנים".

 

הפעם שלחו לי מסרים סמויים שהם מתחננים לאיזשהי עוגה קרה עם קינדר ( אם תשימו לב אני כמעט ולא משתמשת בקינדר בעוגות שלי , אבל אולי באמת הגיע הזמן להוסיף אותם לרשימות שלי ) , לא היה לי ספק שזאת הולכת להיות עוגת גלידה .. אנחנו בקיץ! ( העוגת מוס תחכה עוד קצת).

הקיץ הזה כבר כל כך מתוק אין לי ספק, אז קיץ נעים וטעים וצונן.

 

כמה דברים שאני רוצה שתדעו מראש: 

העוגה היא מתוקה, היא טעימה מאוד כשהיא קפואה .. ומי שאוהב קינדר יעוף עליה!

אל שכבת הגלידה אפשר כמובן להוסיף מחית קינדר או ממרח נוגט, אני לא הוספתי . לדעתי התחתית היא מספיק טעימה ומוסיפה.

את קינדר ההיפופוטם אפשר להחליף גם לקינדר בואנו באותה כמות.

הציפוי שוקולד לבן הוא קראנצ'י כמו ציפוי של מגנום , אפשר כמובן לצפות עם גנאש במקום ואז הציפוי יהיה רך יותר. אני הלכתי על כיוון של גלידה הארד קור.

 

 

עוגת גלידה קינדר ( רינג בקוטר 22):

 

לבסיס:

150 גרם קינדר היפופוטם

100 גרם פתי בר

50 גרם חמאה מומסת

 

לשכבת הנוגט:

150 גרם ממרח נוגט ( ניתן למצוא בכל סופר )

100 גרם שוקולד לבן

1/3 כוס שמנת מתוקה

 

לשכבת הגלידה:

500 מ”ל שמנת מתוקה

300 גרם חלב מרוכז

200 גרם גבינת מסקרפונה

6 יחידות קינדר היפופוטם

 

לציפוי:

100 גרם שוקולד לבן

3 כפות שמן קנולה

 

לקישוט:

ממרח נוגט

קינדר היפופוטם

 

אופן ההכנה:

 

מתחילים עם הבסיס: במעבד מזון טוחנים את הקינדר ועוגיות הפתיבר עד מרקם של משחה , מוסיפים את החמאה מערבבים עד איחוד.

את הבסיס מניחים בתחתית התבנית ומשטחים בעזרת הידיים או בעזרת גב של כף. מעבירים את הבסיס להקפאה.

 

ממשיכים עם שכבת הנוגט: בקערה מניחים ממרח נוגט, שוקולד לבן ושמנת מתוקה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

את השכבה הזו מוזגים מעל הבסיס הקפוא, משטחים בזהירות עם כף ומעבירים להקפאה כחצי שעה.

 

ממשיכים עם שכבת הגלידה: בקערת המיקסר מניחים שמנת מתוקה ומתחילים להקציף עם וו בלון, תוך כדי הקצפה מוסיפים בזרם דק את החלב המרוכז ממשיכים להקציף עד קציפה יציבה. לאחר מכן מוסיפים את גבינת המסקרפונה ממשיכים להקציף רק עד איחוד , תזהרו מהקצפת יתר.

 

חותכים לקוביות את קינדר ההיפופוטם ומניחים אותם מעל שכבת הנוגט , מעל הקינדר מוזגים את בלילת הגלידה.

משטחים מעט ומעבירים להקפאה למשך הלילה.

 

אחרי הקפאה מלאה מכינים את הציפוי: בקערה מניחים שוקולד לבן ושמן קנולה , ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

מוזגים את השוקולד הלבן מעל העוגה הקפואה, מחזירים למקפיא להתייצבות.

 

לאחר הקפאה מלאה, משחררים את העוגה מהתבנית , מניחים על צלחת הגשה ומקשטים.

העוגה נשמרת במקפיא וגם אוכלים אותה כשהיא קפואה.