fbpx

עוגת גלידה פסק זמן

15 מאי 2020 מאת עדי קלינגהופר

אם אתם מכורים לפסק זמן אז זה בול בשבילכם, החטיף האהוב והמוכר בגרסא של עוגת גלידה.

כן כן עוגת גלידה! גם אני עדיין בהלם .. והיא כל כך טעימה!

כל זה קרה בעקבות התמכרות קשה לחטיף גלידה פסק זמן הקנוי , כזה שאשפר לקנות בכל קיוסק או מכולת, החלטתי שלקראת החג אני רוצה להכין קינוח גלידה מרשים שיגנוב את ההצגה וגם שלא יפסיקו לדבר עליו.

ותראו מה יצא!

עוגת גלידה עשירה ומרשימה  – תחתית בראוניז שמשלב בתוכו פסק זמן ( כן כן זה מפתיע ) , שכבת גלידה שוקולד ונוגט ( תזהרו , זה ממכר ) עם חתיכות של פסק זמן, ציפוי קראנצ'י של שוקולד חלב ואגוזים … בקיצור , חלום!

דרך אגב, את הגלידה עצמה אפשר גם להכין ולשמור בקופסא היא טעימה גם רק בגביע

 

עוגת גלידה פסק זמן ( 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 22 ):

 

לתחתית בראוניז:

50 גרם שוקולד מריר של עלית

1/4 כוס שמן קנולה

2 חטיפי פסק זמן קלאסי של עלית

1/4 כוס סוכר

1 ביצה

1/4 כוס קמח

 

לעוגת גלידה מסקרפונה:

500 מ”ל שמנת מתוקה

200 גרם גבינת מסקרפונה

400 גרם חלב מרוכז

3 כפות אבקת קקאו

2 כפות ממרח נוגט

4 חטיפי פסק זמן קלאסי של עלית חתוכים לקוביות

 

לציפוי:

300 גרם שוקולד חלב של עלית

5 כפות שמן קנולה

50 גרם אגוזים קצוצים דק ( שקדים / לוז / אגוזי מלך )

 

לקישוט:

150 מ”ל שמנת מתוקה

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

1 כף קקאו

אגוזי לוז חצויים

 

 

אופן ההכנה:

 

מתחילים עם התחתית: מחממים תנור ל-170 מעלות.

במעבד מזון טוחנים חטיף פסק זמן.

בקערה מניחים את החטיף שטחנו, שוקולד מריר ושמן קנולה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

מוסיפים לקערה סוכר וביצה טורפים היטב. מוסיפים את הקמח , טורפים עד בלילה אחידה ומעבירים לתבנית משומנת.

אופים את התחתית כ-20 דקות. מוציאים אחרי האפייה ומצננים.

 

ממשיכים עם שכבת הגלידה: בקערת המיקסר מניחים שמנת מתוקה וגבינת מסקרפונה, בעזרת וו בלון מקציפים עד קציפה יציבה אך לא נוקשה.

לקערת המיקסר מוסיפים חלב מרוכז, ממשיכים להקציף על מהירות נמוכה, מוסיפים את הקקאו וממרח הנוגט. ממשיכים להקציף עד בלילה אחיד.

מעבירים את הבלילה לתבנית עם התחתית האפויה, מעל הבלילה מפזרים את חטיפי הפסק זמן ומטמיעים בתוך הבלילה בעזרת שיפוד או קיסם. מעבירים את העוגה להקפאה לילה.

 

אחרי הקפאה מלאה של העוגה מחלצים אותה בזהירות ומחזירים להקפאה עד הכנת הציפוי.

 

 

 

לציפוי: בקערה מניחים שוקולד חלב ושמן קנולה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה. אל תוך השוקולד המומס מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב. עכשיו הציפוי מוכן.

 

את העוגה מצפים כאשר השוקולד במצב פושר , לא קר מידי ולא חם מידי.

 

מוציאים את העוגה מהקפאה, מניחים אותה על רשת או על חפץ גבוה , מוזגים את הציפוי מעל העוגה כך שכולה תהיה מצופה בשוקולד.

מעבירים את העוגה לצלחת הגשה , כדאי להיעזר בפלטה.

 

לקישוט: מקציפים בקערת המיקסר שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל וקקאו עד קציפה יציבה.

מעבירים את הקציפה לשקית זילוף עם צנטר חלק ומזלפים תלוליות.

מקשטים עם אגוזי לוז ועוגת הגלידה פסק זמן מוכנה.

את העוגה שומרים במקפיא וגם מגישים אותה קפואה.

 

 

ואם אתם רוצים את העוגה עגולה וחגיגית לכבוד החג זה ממש לא בעיה, את כל המתכון מכינים בדיוק אותו הדבר והיא יוצאת מושלמת!

 

 

*המתכון בשיתוף עלית – https://www.regamatok-elite.co.il/