fbpx

עוגת שוקולד ללא גלוטן

5 אפריל 2020 מאת עדי קלינגהופר

פסח זו סיבה מעולה לתת במה לקהילה הרגישה לגלוטן (חולי הצליאק). בשבוע שעבר פרסמתי באינסטגרם מתכונים לפסח, אפילו לא שמתי לב שאין עוגת שוקולד חגיגית ליום הולדת, יש כמובן מגוון עוגות נוספות אך זו לא עלתה לי לראש.

לאחר כמה שעות עוקבת נחמדה שלחה לי הודעה בתור אמא לילד רגיש לגלוטן, והיא שאלה אותי :"מה עם עוגת שוקולד ליום הולדת, פשוטה כזו?" לא עברה שעה וכבר התחלתי לעבוד על העוגה.

העוגה הזאת לא תהיה רק כ – "עוגה כשרה לפסח" , את העוגה לא אכין עם קמח מצה כתחליף, את העוגה הזאת אני רוצה שיאכלו במהלך כל השנה בימי הולדת ואירועים משמחים שמשתתפים בהם גם אנשים רגישים.

העוגה הזאת היא בין עוגות השוקולד הטובות שהכנתי, היא רכה , שוקולדית וקלה להכנה. והאמת? שהיא ממש לא מרגישה עוגה של פסח.

 

עוגת שוקולד ללא גלוטן ( 2 תבניות אינגליש קייק- מומלץ תבנית גבוהה, או תבנית עגולה בקוטר 22):

 

5 ביצים

180 גרם חמאה

350 גרם שוקולד מריר

1 כוס סוכר

1/4 כוס אבקת קקאו

1/2 כוס שקדים טחונים

קורט מלח

 

לציפוי:

200 מ”ל שמנת מתוקה

200 גרם שוקולד מריר

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל- 170 מעלות.

משמנים תבנית עגולה או אינגליש קייק ומניחים על תבנית אפייה.

 

בקערה מניחים חמאה ושוקולד, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה ומניחים בצד.

 

בקערת המיקסר מניחים ביצים וסוכר, מחברים וו בלון ומקציפים עד קציפה תפוחה ובהירה.

מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את השוקולד המומס עם החמאה, כאשר הבלילה התאחדה, מוסיפים מלח, שקדים טחונים ואבקת קקאו, ממשיכים את פעילות המיקסר רק עד איחוד החומרים.

 

מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים כ-40 עד 50 דקות או כאשר קיסם ננעץ ויוצא עם פירורים לחים.

העוגה אחרי האפייה תקבל קרום ממש כמו עוגת סופלה, לאחר מספר דקות היא תצנח מעט.

 

לציפוי: מניחים בקערה שמנת מתוקה ושוקולד מריר, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה וגנאש חלק.

מוזגים מעל העוגה אחרי שצנחה מעט, הקרום מתרכך עכשיו. מצננים את העוגה בטמפרטורת החדר או במקרר.