fbpx

קוביות עוגת גבינה ברולה

13 נובמבר 2020 מאת עדי קלינגהופר

כמה דברים לפני שמתחילים:

את הקירמול של הסוכר יש לעשות בקירוב למועד ההגשה.

יום לאחר הקירמול הקראסט לא ישאר אותו הדבר, אך ישאר הטעם הקרמלי.

את העוגה ניתן להכין גם בתבנית עגולה בקוטר 24.

תשימו לב שאת העוגה אופים על חום נמוך במצב סטטי ולא טורבו!

 

קוביות עוגת גבינה ברולה ( תבנית מלבנית  25*35 )

 

לתחתית:

170 גרם עוגיות פתיבר טחון דק ( עוגיות יין / עוגיות ללא גלוטן )

70 גרם חמאה מומסת

 

לעוגת גבינה:

750 גרם גבינת שמנת ( החל מ 16%)

מיכל אחד שמנת חמוצה (  200 מ"ל )

2 כפות קמח

3 ביצים

2 חלמונים

1 כוס סוכר

1 כפית מחית וניל / תמצית וניל איכותית של watkins 

 

ליצירת הקראסט-

5 כפות סוכר חום בהיר

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-130 מעלות על מצב סטטי ( חום עליון תחתון ).

 

מתחילים עם התחתית: בקערה מניחים פתיבר טחון וחמאה מומסת, מערבבים היטב עד מרקם חולי.

מרפדים תבנית בנייר אפייה, מעבירים העוגיות הטחונות לתבנית האפייה, משטחים ומהדקים לשכבה אחידה בעזרת גב של כף או בעזרת הידיים ומעבירים למקפיא עד הכנת הבלילה.

 

ממשיכים לבלילת הגבינה: בקערה מניחים גבינת שמנת ושמנת חמוצה, מרככים את הגבינות, מוסיפים את הסוכר לאחר מכן מוסיפים את הביצים , החלמונים והוניל מערבבים בעזרת מטרפה או מיקסר ידני, מנפים את הקמח וטורפים עד בלילה חלקה ללא גושים.

מוציאים את התבנית מהמקפיא, מוזגים בזהירות את בלילת הגבינה (בזהירות כדי לא לעשות בור בתחתית) ומכניסים לאפייה במשך כ-50 עד 60 דקות.

אם העוגה יציבה אך מעט רוטטת במרכז היא מוכנה. העוגה צריכה לשמור על צבעה הבהיר במהלך האפייה ולא להזהיב.

לאחר האפייה מוציאים מהתנור ומכניסים לקירור. אם יש לכם זמן אז לילה במקרר ואם אתם רוצים קיצור דרך אז שעתיים במקפיא , לא יותר. לאחר מכן לשמור במקרר.

לפני הגשת העוגה מפזרים סוכר חום בהיר בחלק העליון , ושורפים בעזרת ברנר , זה לוקח קצת זמן כי העוגה גדולה וגם קרה.

אחרי  קירמול הסוכר פורסים לקוביות ואוכלים.

מומלץ להגיש את העוגה בקירוב לקירמול הסוכר כדי להינות מהקראסט.

 

[js-disqus]