עוגת גבינה אפויה מופחתת סוכר
עוגת גבינה אפויה מאוזנת, מופחתת סוכר ומופחתת שומן (תבנית עגולה בקוטר 24):
לתחתית-
200 גרם עוגיות ללא סוכר
100 גרם חמאה/ שמן קוקוס/נטורינה
לבלילת העוגה-
1 ק״ג גבינה לבנה 5%
1 מיכל שמנת חמוצה 9% ( 200 מ״ל)
1 כוס סוויטאנגו
5 ביצים L
חבילת אינסטנט פודינג וניל ללא סוכר של סוויטנאגו
כפית מחית וניל
לציפוי-
מיכל שמנת חמוצה 9%
כף סוויטאנגו ( לא חובה )
אופן ההכנה-
מחממים תנור ל-150 מעלות מצב סטטי.
מתחילים עם תחתית העוגה-
במעבד מזון טוחנים עוגיות. את העוגיות מערבבים עם חמאה מומסת עד מרקם לח. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייב ומשטחים לשכבה אחידה וישרה, חשוב להדק היטב.
לבלילת העוגה-
בקערה מניחים את הגבינה, שמנת חמוצה, סוויטאנגו, ביצים, אינסטנט פודינג וניל ומחית וניל, טורפים היטב רק עד בלילה חלקה או נעזרים במיקסר בעזרת וו הקצפה.
מעבירים את הבלילה את תבנית העוגה עם התחתית בזהירות רבה, משטחים עם גב של כף ומכניסים לאפייה כשעה או עד שהעוגה יציבה בשוליים ומעט רוטטת במרכז.
מוציאים מאפייה.
לציפוי- בקערה מניחים שמנת חמוצה ו סוויטאנגו, טורפים היטב עד שאין גושים.
מצפים את החלק העליון של העוגה בשכבה ישרה ומכניסים לאפייה של חמש דקות רק לייצב את השמנת החמוצה.
מוציאים ומכניסים להתייצבות במקרר למשך 5 שעות לפחות או לילה שלם.
מחלצים מהתבנית, פורסים ומגישים
העוגה נשמרת בקופסא אטומה במקרר במשך כ- 4 ימים.