fbpx

עוגת גבינה חמה כמו בבית מלון

4 אוקטובר 2021 מאת עדי קלינגהופר

באמצע החגים החלטתי שמגיע לי קצת חופש.

נסעתי לחופשה בארץ, בצפון הארץ והגעתי למקום פסטורלי ומהמם בטירוף שנקרא " פסטורל – כפר בלום" … אבל עזבו הכל! האוכל והשפע שיש בבתי מלון בישראל זה משהו שאין באף מקום אחר.

בכל ארוחה אם זה בבוקר או ערב יש את הפינה המיוחדת שלה.

 

בארוחת הבוקר ( כמו ברוב המלונות בארץ ) חיפשתי את עוגת הגבינה הידועה. עוגת גבינה חמה של בתי מלון …

להפתעתי העוגה הגיעה בתבנית מאפינס, בהתחלה הייתה נראית די פשוטה אבל אחרי שטעמתי אותה הבנתי עד כמה היא טעימה.

אחרי הביס הזה לא היה לי ספק שאבקש את המתכון.

אז הכרתי שם את נטלי קריידן שעובדת כבר 15 שנים כקונדיטורית במלון "פסטורל" בכפר בלום ושלפה לי באהבה את המתכון לעוגת הגבינה שלה.

אז תודה ענקית לנטלי המקסימה על המתכון ועל עוגת הגבינה.

 

עוגת גבינה חמה של בתי מלון – תבנית פיירקס 20*30

 

1 ק"ג גבינה לבנה 5%

7 ביצים

200 גרם שמנת חמוצה ( מיכל 1)

60 גרם שמנת מתוקה

180 גרם סוכר

112 גרם פודינג וניל

56 גרם קורנפלור

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 100 מעלות , מצב סטטי ( חום עליון תחתון ).

 

בקערה גדולה מניחים גבינה , שמנת חמוצה וסוכר. בעזרת מטרפה טורפים הכל היטב עד איחוד.

מוסיפים את הביצים והשמנת המתוקה וטורפים שוב עד שמקבלים בלילה חלקה ונוזלית ( לא להיבהל ) ללא גושים , חשוב מאוד!

מעבירים 1/3 מהבלילה לקערה נפרדת, מוסיפים את הפודינג וניל וטורפים היטב עד שאין גושים. מוסיפים לאחר מכן את הקורנפלור וטורפים שוב עד בלילה חלקה.

את הבלילה הסמיכה מעבירים אל הבלילה הנוזלית ( עושים איחוד בין הבלילות ) וטורפים היטב עד בלילה חלקה.

 

משמנים מעט בעזרת חמאה קרה או רכה ( לא מומסת ) את התבנית פיירקס ומוזגים את כל הבלילה לתבנית.

מכניסים את העוגה לתנור ועכשיו מגיע החלק הפחות כיף , ממתינים 3 שעות! כן כן זו לא טעות.

לאחר 3 שעות בודקים אם העוגה יציבה ורק מעט רוטטת. אם העוגה עדיין לא יציבה משאירים אותה ל- 15 דקות נוספות בתנור.

 

מוציאים את העוגה ומכניסים לצינון וייצוב במקרר לפחות 5 שעות או לילה.

לאחר מכן פורסים אותה וניתן לחמם כל פרוסה כ- 20 שניות במיקרוגל.

את העוגה שומרים במקרר.