fbpx

טירמיסו קלאסי

26 נובמבר 2019 מאת עדי קלינגהופר

כל מי שמכיר אותי יודע שאני בן אדם של קפה.

אני לא יכולה להתחיל את היום בלי כוס קפה אחת לפחות וכמובן שזה ממשיך לעוד כמה במהלך היום..

את הקפה אני מביאה איתי לכל מקום , אם זה ארחי ארוחה, או בין הארוחות, וגם בין העבודות.

היום החלפתי את הקפה האהוב שלי בעוגה! ואיזה עוגה?

עוגת טירמיסו קלאסית, טעימה ומעוררת בדיוק כמו הקפה שלי, שכבות של בישוקטים טבולים בקפה עם ליקר משגע, מעל מגיע קרם המסקרפונה העשיר והטעים, כמובן שלפי בחירה אפשר גם לפדר אבקת קקאו ( אני מאוד אוהבת) כמו במקור.

אני אשמח לפתוח איתה כל בקר שלי בדיוק כמו עם הקפה.

 

עוגת טירמיסו ( תבנית פיירקס 25*35 או תבנית מלבנית סטנדרטית):

 

לקרם מסקרפונה:

4 ביצים

3/4 כוס סוכר

400 גרם גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר

450 מ”ל שמנת מתוקה

 

לקפה:

300 מ”ל אספרסו או כוס קפה נמס חזק

100 מ”ל מים

5 כפות סוכר

30 מ”ל ברנדי או ליקר קפה

 

2 חבילות אצבעות בישקוטים

אבקת קקאו לפידור

 

אופן הכנה:

 

מתחילים עם קרם המסקרפונה: מפרידים את הביצים ומניחים את החלבונים בקערת המיקסר , את החלמונים משאירים בצד.

מחברים וו בלון ומתחילים להקציף את החלבונים ,לאחר כמה דקות נקבל מעט קציפה לבנה, עכשיו זה הזמן להוסיף 1/2 כוס סוכר ולהמשיך להקציף על מהירות גבוהה עד קציפה יציבה. את קציפת החלבונים מעבירים לקערה נקייה.

 

את החלמונים מניחים בקערה גדולה חסינת חום ומוסיפים 1/4 כוס סוכר, מערבבים מעט בעזרת מטרפה.

מניחים את קערת החלמונים מעל סיר עם מים רותחים ( בן מארי) ומבשלים את החלמונים תוך כדי טריפה עד שהסוכר נמס ונקבל צבע בהיר של חלמונים. מורידים מהסיר ומניחים בצד.

 

בקערת המיקסר ( אפשר להשתמש באותה הקערה בה הקצפנו את החלבונים) מניחים מסקרפונה ושמנת מתוקה, מקציפים עם וו בלון עד מרקם של יוגורט. מוסיפים את החלמונים בזרם דק וממשיכים להקציף עד קציפה יציבה.

מקפלים את קציפת החלבונים לקרם המסקרפונה עד קרם אחיד וחלק.

 

לקפה: בקערה עמוקה מניחים אספרסו, מים, ברנדי וסוכר. מערבבים היטב.

 

 

הרכבת הטירמיסו: מתחילים עם הבישקוטים , טובלים בישקוטים ( אחד אחד) בקערת הקפה לאט ובזהירות, וגם לא יותר מידי כדי למנוע מהבישקוטים להשבר, מניחים את הבישקוטים בתחתית התבנית כך שתהיה שכבה אחידה של בישקוטים.

מעל הבישקוטים מניחים מחצית מקרם המסקרפונה ומשטחים בעזרת כף או בעזרת פלטה. מעל קרם המסקרפונה מפדרים אבקת קקאו בשכבה אחידה.

כך חוזרים גם עם השכבה השנייה , טובלים את הבישקוטים בקערת הקפה , מניחים בשכבה אחידה, מוזגים את קרם המסקרפונה שנשאר ומשטחים בעזרת כף.

את העוגה מכניסים לקירור מלא של 4 שעות לפחות או לילה. כשהעוגה קרה לחלוטין והתייצבה ניתן לפדר אבקת קקאו ולהגיש אותה.