fbpx

עוגת תפוזים קוקוס עסיסית

6 ינואר 2023 מאת עדי קלינגהופר

 

עוגת תפוזים רכה ועסיסית ( 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה  בקוטר 24 )

4 ביצים

1 כוס סוכר

1 כוס שמן

1 כוס מיץ תפוזים

1.5 כוסות קמח

1 כוס קוקוס

1 שקית אבקת אפייה (10 גרם )

קורט מלח

 

לזיגוג:

1/2 כוס מיץ תפוזים

 

לקישוט:

קוקוס

אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל-165 מעלות, מצב סטטי .

 

בקערת המיקסר מניחים ביצים ומתחילים להקציף עם וו בלון. מוסיפים תוך כדי סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד קציפה תפוחה ובהירה.

 

מוסיפים תוך כדי שמן וממשיכים להקציף מוסיפים מיץ תפוזים ולבסוף את הקמח, קוקוס, אבקת אפייה ומערבבים היטב ( אפשר להיעזר במטרפה ) עד קבלת בלילה חלקה.

 

מוזגים את הבלילה ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 24. ומכניסים לאפייה כ- 40 דקות או עד הזהבה מלאה של החלק העיון וכאשר ננעץ קיסם יצא עם פירורים לחים.

 

מוציאים את העוגה מהתנור, מוזגים מיץ תפוזים ומחכים לצינון.

 

מפזרים קוקוס ומפדרים אבקת סוכר ומגישים.

 

העוגה נשמרת בטמפטורת החדר בקופסא אטומה במשך כ-4 ימים.

[js-disqus]