fbpx

עוגת שקדים חורפית, רכה ועסיסית

14 דצמבר 2021 מאת עדי קלינגהופר

 

כשמגיע החורף אני אוהבת להכין עוגות מנחמות, בעצם מי לא אוהב?!

העוגה הזו היא אחת מיני רבות שמופיעה ברשימה שלי – עוגת שקדים רכה ומדהימה עם מעט גרידת תפוז, ללא גלוטן והכי כיף שהיא מהירה להכנה!

ערבוב קל במיקסר או במטרפה, מכניסים לאפייה ויש לנו עוגה!

אני ממליצה לחמם פרוסה אחת ממש מעט ולהגיש עם כדור גלידה בצד, כמובן שהיא גם טעימה ( מאוד) כמו שהיא.

תהנו! וחורף נעים

 

כמה דברים לפני שמתחילים:

העוגה יוצאת נמוכה ולא גבוהה, כך שתיקחו בחשבון שאם אתם אופים אותה בתבנית גדולה יותר העוגה תצא נמוכה יותר.

העוגה צריכה לצאת עסיסית ורכה, תזהרו לא לייבש אותה.

אפשר לוותר על גרידת התפוז וכמובן שניתן להוסיף גם תמצית שקדים.

 

עוגת שקדים חורפית, רכה ועסיסית ( תבנית עגולה בקוטר 22 ):

 

190 גרם שקדים טחונים

250 גרם סוכר

4 ביצים L

200 גרם חמאה מומסת

50 גרם קוקוס

קורט מלח

גרידת תפוז מחצי תפוז

 

לקישוט:

שקדים פרוסים

אבקת סוכר

גרידת תפוז מחצי תפוז

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 175 מעלות, מצב סטטי.

 

בקערת המיקסר מניחים ביצים וסוכר, מחברים וו גיטרה ומערבבים על מהירות בינונית.

מוסיפים את החמאה, ממשיכים לערבב.

לאחר מכן מוסיפים את הקוקוס והשקדים הטחונים, קורט מלח וגרידת התפוז, מערבבים במשך חמש דקות עד קבלת בלילה מעט סמיכה.

 

מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ( בצדדים ובתחתית ) , משטחים את הבלילה, מפזרים מעל שקדים פרוסים ומכניסים לתנור לאפייה למשך כ- 40 דקות , העוגה אמורה להיות זהובה , רכה במרכז , וקיסם שננעץ צריך לצאת עם פירורים לחים.

 

מוציאים את העוגה לצינון לפחות כחצי שעה.

לאחר צינון מחלצים את העוגה מהתבנית, מניחים על צלחת הגשה, מפדרים עם אבקת סוכר ופורסים.

 

ניתן לחמם פרוסת עוגה ולהגיש עם גלידה בצד.

 

את העוגה שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר במשך כ- 4 ימים.

 

 

[js-disqus]