עוגת מוס שוקולד מדהימה
אתם אנשים של שוקולד? אז מתי בפעם האחרונה אכלתם עוגת מוס שוקולד טובה?
פרוסה אחת שהיא תחתית בראוניז, מוס אוורירי (כמו שאחנו אוהבים) , ציפוי גנאש חלק וקטיפתי, כל ביס הוא חלום!
העוגה מרשימה ומתאימה לימי הולדת ואירועים, מאוד קלה להכנה אם תעקבו אחרי ההוראות.
**אם תרצו לקבל עוגה גבוהה בקוטר גדול יותר יש להכפיל כמויות.
עוגת מוס שוקולד ( רינג עגול בקוטר 22):
לתחתית בראוניז:
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס קמח / קורנפלור
קורט מלח
למוס שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
1/3 כוס חלב
2 חלמונים
4 חלבונים
200 מ”ל שמנת מתוקה
4 כפות סוכר
5 גרם ג'לטין + 25 גרם מים
לגנאש:
150 גרם שוקולד מריר
50 גרם שוקולד חלב
200 מ”ל שמנת מתוקה
30 גרם חמאה רכה
**שקף גבוה תואם לרינג
אופן הכנה:
מתחילים עם התחתית בראוניז: מחממים תנור ל-170 מעלות.
עוטפים רינג עם נייר אלומיניום כדי למנוע מהבלילה לזלוג החוצה, בתחתית מניחים נייר אפייה כדי למנוע מהבראוניז להדבק לנייר אלומיניום.
בקערה מניחים חמאה ושוקולד, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה, כאשר התערובת חלקה ואחידה מוסיפים סוכר וביצים , טורפים היטב. מוסיפים קמח וקורט מלח , טורפים שוב עד איחוד.
מעבירים את הבלילה לרינג ואופים כ- 20 דקות או עד שהבראוניז מוכן ( אפוי אך נשאר רך). מניחים בצד להתקררות ובזמן הזה מכינים את המוס שוקולד.
למוס שוקולד: בקערה קטנה מניחים ג'לטין ומים ומכניסים למקרר.
ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל בפולסים של 30 שניות (תזהרו לא לשרוף את השוקולד ), במקביל מרתיחים חלב רק עד הופעת בועיות קטנות. כאשר החלב רותח והשוקולד כבר מומס בקערה, מעבירים את החלב לשוקולד וטורפים היטב עד מסה חלקה. מוסיפים את החלמונים וטורפים שוב היטב!
לשוקולד המומה מוסיפים את הג'לטין שהפך לג'לי וטורפים היטב עד שאין גושים.
בקערת מיקסר נקייה ויבשה מניחים חלבונים, מקציפים עם וו בלון , כאשר הקצף נהיה לבנבן מוסיפים את הסוכר וקמציפים עד קציפה יציבה. מעבירים את קציפת החלבונים לקערת השוקולד ומקפלים בזהירות, אך חשוב שהמסה תהיה חלקה ללא גושים.
באותה הקערה שהקצפנו את החלבונים מניחים את השמנת המתוקה, מקציפים עד מרקם של יוגורט (אין צורך בקצפת יציבה), מקפלים את הקצפת לבלילת השוקולד , כאשר המוס חלק ואחיד מניחים בצד.
מניחים שקף ברינג , מעלת תחתית הבראוניז, מוזגים את המוס שוקולד ומכניסים להקפאה מלאה ( כ-6 שעות לפחות).
לגנאש: בקערה מניחים שוקולד מריר, שוקולד חלב ושמנת מתוקה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה. כאשר הגנאש חלק ואחיד מוסיפים את החמאה הרכה וטורפים עד איחוד.
אחרי הקפאה מלאה של המוס מוזגים את הגנאש בחלק העליון. מכניסים להקפאה נוספת להתייצבות הגנאש, לפחות כשעה.
לאחר התייצבות הגנאש מוציאים את העוגה מהמקפיא, מחלצים את הרינג בזהירות עם ברנר או מגבת חמה מסביב לרינג (עם השקף זה יהיה קל יותר) .
מניחים את העוגה על צלחת הגשה. העוגה נשמרת בהקפאה , שעה לפני ההגשה יש להוציא אותה למקרר.
[js-disqus]