fbpx

עוגת גבינה לוטוס

13 נובמבר 2019 מאת עדי קלינגהופר

ימי החמישי שלי הם נורא עמוסים.

רוב ההזמנות הן תמיד מגיעות בסופי שבוע ולכן אני מוצאת את עצמי מהבוקר עד הערב עסוקה בהזמנות של הלקוחות שלי.

ואז אני קמה בשישי בבוקר , מוקדם מאוד בבוקר, מסיימת הזמנות, אורזת ושולחת לכל החוגגים.

כמעט לקראת סוף היום אני מוצאת את עצמי עייפה, תשושה ואז תופסת את הראש ונזכרת שאין עוגה לשבת.

ואין דבר כזה שבת בלי העוגה שלי, ליד כוס הקפה בבוקר, ומה אם יבואו גם אורחים?

ועכשיו אני מפעילה את גלגלי המוח שלי ..

מה הכי מהיר הכנה, וטעים. חם בחוץ או קר? כי אם קר אז אכין עוגת תפוז  ואם חם אז ברור שאלך על עוגה קרה.

אז החודש נפלנו על ימים חמים נורא, למרות שכבר נובמבר ואנחנו צריכים להיות בתחילתו של חורף.

לכבוד השבת שהייתה הכנתי עוגה גבינה קרה עם לוטוס, הכי פשוטה שיש , הכי טעימה שיש והיא גם מרשימה! והכי חשוב שזה בכלום זמן עבודה.

העוגה הזאת קבועה אצלי כבר המון זמן בדיוק לרגעים כאלה כשאין זמן ואני צריכה להכין עוגה קרה ופשוטה.

 

 

עוגת גבינה לוטוס (רינג או תבנית קפיצית בקוטר 24):

 

לתחתית לוטוס:

200 גרם עוגיות לוטוס

75 גרם חמאה מומסת

 

למלית גבינה:

100 גרם שוקולד לבן

1 חבילת אינסטנט פודינג וניל

2 מיכלים של גבינת שמנת 25% בטמפרטורת החדר ( 450 גרם )

1 גבינה לבנה 9% (250 גרם)

1/2 כוס סוכר

500 מ”ל שמנת מתוקה

 

לציפוי:

1/2 קופסא ממרח לוטוס

 

לקישוט:

עוגיות לוטוס

קצפת

 

אופן הכנה:

אם משתשמים ברינג עוטפים אותו היטב עם רדיד אלומיניום כדי למנוע מהבלילה לזלוג החוצה.

מניחים בתחתית נייר אפייה כדי למנוע הידבקות של התחתית.

 

מתחילים עם התחתית: טוחנים את עוגיות הלוטוס לפירורים דקים ומעבירים לקערה, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב עד מרקם של חול רטוב.

מעבירים את פירורי העוגיות לתחתית הרינג או התבנית. משטחים ומהדקים בעזרת היד או כף ומעבירים להקפאה עד שנסיים את ההכנה של בלילת העוגה.

 

ממשיכים עם הבלילה: בקערה גדולה מניחים שוקולד לבן ו-100 מ”ל שמנת מתוקה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

לקערה עם השוקולד לבן מוסיפים אינסטנט פודינג וניל וטורפים בעזרת מטרפה עד בלילה חלקה.

לקערה מוסיפים את הגבינות וטורפים עד בלילה חלקה ואחידה ללא גושים, אני ממליצה להתחיל עם כף עץ ואז לעבור למטרפה זה יקל עליכם.

בקערת המיקסר מניחים את השמנת מתוקה שנשארה ( 400 מ”ל) ואת הסוכר ומקציפים עד מרקם של יוגורט , תזהרו לא להגיע לקצפת יציבה.

מעבירים את הקציפה לקערה עם הגבינות, טורפים ומאחדים בין  התערובות.

מעבירים את הבלילה לתבנית עם תחתית פירורי העוגיות, משטחים את הבלילה בעזרת פלטה או גב של כף ומעבירים לקירור מלא לפחות 6 שעות או לילה.

 

לקישוט: אחרי קירור מלא , מעבירים את ממרח הלוטוס לקערה קטנה ומחממים את ממרח הלוטוס בזהירות במיקרוגל, 30 שניות זה מספיק ( לא מחממים את הממרח עם הקופסא! ).

מוזגים את הממרח המומס מעל העוגה ומצפים בעדינות. מחזירים למקרר לקירור ולהתייצבות.

אחרי קירור נוסף מחלצים את העוגה, מניחים על צלחת הגשה, משקטים בקצפת ועוגיות.

 

אופצייה נוספת לקישוט: אחרי קירור מלא מחלצים את העוגה מהרינג, מניחים על צלחת הגשה.

מחממים את ממרח הלוטוס במיקרוגל , מחצית מהממרח מעבירים לשקית זילוף, עושים חריץ קטן בעזרת מספריים.

בצידי העוגה יוצרים טפטופים בעזרת השקית זילוף, לאחר מכן מוזגים למרכז העוגה את שאר הממרח המומס ומצפים את החלקים הנותרים.

מקשטים בקצפת ועוגיות.

העוגה נשמרת בקירור או הקפאה.

 

[js-disqus]