עוגת גבינה ובראוניז
בחג שבועות לפני 4 שנים הכנתי בראוניז בשילוב של גבינת שמנת , האמת שזאת הייתה הצלחה מסחררת. כשחשבתי מה אכין לכבוד חג השבועות השנה , עברתי על תמונות של עוגות משנים קודמות והבראוניז היה אחד מהקינוחים שקפצו לי לעין אבל בראוניז לבד שיעמם אותי, לא רציתי לחזור על אותו מתכון וגם רציתי משהו קצת יותר מרשים מקוביית בראוניז, בכל זאת שבועות חג שבועות.
ואז דמיינתי לעצמי בראש את העוגה ,אמרתי לעצמי מה כבר יכול להיות אם אקח תחתית בראוניז עשירה וטעימה , ומעליה תגיע עוגת גבינה אפויה וקרמית, מה שקרה פה זה רק הצלחה מסחררת. אז את העוגת גבינה המושלמת הזאת התחלתי באפייה של תחתית בראוניז, ומעליה אפיתי עוגת גבינה, התחתית של הבראוניז נשארה לחה ורכה ושלא נדבר על השכבת גבינה.
העוגה הזאת תקצור אצלכם בחג המון מחמאות! בהבטחה.
לתחתית בראוניז:
120 גרם חמאה
60 גרם שוקולד מריר
3/4 כוס סוכר
2 כפות קקאו
2 ביצים
3/4 כוס קמח
קורט מלח
לעוגת גבינה:
500 גרם גבינת שמנת 30%
1/2 כוס סוכר
150 גרם שמנת חמוצה
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל איכותית/ מחית וניל
אופן הכנה:
מתחילים עם התחתית בראוניז: ממיסים בקערה חמאה ושוקולד מריר ( אפשרי להמיס במיקרוגל בפולסים של 30 שניות או על בן מארי) כאשר השוקולד נמס והתערובת אחידה מוסיפים סוכר וטורפים , מוסיפים ביצים, קקאו, קמח ומלח, טורפים עד איחוד חומרים. מעבירים לרינג בקוטר 20 משומן היטב! וכמובן שאטום כדי שהבלילה לא תברח במהלך האפייה. אופים את תחתית הבראוניז ב 180 מעלות כ- 30 דקות .
מוציאים את התחתית לצינון ומתחילים בהכנת בלילת עוגת גבינה : בקערה טורפים גבינת שמנת , שמנת חמוצה וסוכר , מוסיפים את הביצים והווניל וטורפים היטב עד איחוד חומרים, מעבירים את בלילת הגבינה לרינג עם הבראוניז האפוי ואופים את העוגה ב130 מעלות כ- 40 דקות , לפעמים זה גם יכול לקחת קצת יותר ,תלוי בתנור שלכם.
כשהעוגה אפויה בשוליים ורוטטת מעט במרכז זה הזמן להוציא אותה מהתנור. מקררים את העוגה לילה במקרר. אחרי קירור מלא ,מחלצים את העוגה בעדינות על ידי העברת פלטה קטנה מסביב לרינג.
מניחים על צלחת הגשה , אפשר לקשט בקצפת ובשוקולד מגורד והעוגה מוכנה להגשה.