בראוניז חלומי במחבת
בראוניז חלומי במחבת ( מחבת בקוטר 20):
115 גרם חמאה
160 גרם שוקולד מריר
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס קמח
1 כף קקאו
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
*אופציה לתוספות: שוקולד צ'יפס / נוטלה
להגשה:
רוטב שוקולד / גנאש שוקולד
גלידה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות, מצב סטטי.
בקערה מניחים חמאה ושוקולד, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.
מוסיפים אל הקערה את הסוכר והביצים וטורפים היטב.
מוסיפים את היבשים: קמח, אבקת אפייה, קקאו וקורט מלח וטורפים היטב עד איחוד החומרים.
מוזגים את הבלילה למחבת , מקשטים עם שוקולד צ'יפס או ממרח נוטלה ומכניסים לאפייה כ-20 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים, חשוב לא לייבשאת הבראוניז ( הוא אמור להיות מעט רוטט ).
מוציאים מאפייה, מניחים על משטח עם מגבת ( תזהרו המחבת רותחת) מוזגים מעט רוטב שוקולד, מניחים כדורי גלידה ואוכלים!
הכי טעים לאכול בקירוב ליציאה מהתנור, כשהגלידה נמסה והכל חם.
הערות:
ניתן להוסיף לבלילת הבראוניז גם חמאת בוטנים – מומלץ!
[js-disqus]