fbpx

חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד ללא אפייה

2 אוגוסט 2020 מאת עדי קלינגהופר

 

אני מתה על החיתוכיות האלה, יש להן כל כך הרבה יתרונות , נתחיל בזה שיש כאן חמאת בוטנים ושוקולד, אחד השילובים הכי אהובים.

הן ללא אפייה, מה שאומר שהן הכי קלות בעולם.

יש בהן רק 4 מרכיבים! עוגיות , חמאת בוטנים, חמאה ושוקולד מריר.

הן הכי מתאימות לפתוח את הבוקר או כנשנוש ליד הקפה אחר הצהריים , אתם יכולים לבחור באיזה גודל הן יהיו .. אם זה מיני או גדול.

בשנה שעברה העלתי חיתוכיות ממש דומות לאלו רק בגרסא הטבעונית הן היו להיט. החלטתי שצריך גם להוסיף את הגרסא הזאת אבל האמת ששתיהן ממש מעולות.

אז בקיצור, תפנו חמש דקות מזמנכם ויש לכם נשנוש מהמם וקליל ליד הקפה.

 

כמה דברים לפני שמתחילים:

העוגיות צריכות להיות טחונות דק מאוד ולא פירורים גסים. כמובן שאפשר להשתמש בכל עוגייה שאוהבים ואפשר גם לעשות מיקס.

חמאת הבוטנים יכולה להיות טבעית ויכולה להיות ממותקת זה תלוי מה אתם אוהבים.

בחלק של קישוט החיתוכיות לא מחכים שהשוקולד יתקרר וישר מניחים את חמאת הבוטנים כדי שיצא לנו קישוט שיש יפה.

 

חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד ללא אפייה (תבנית ריבוע 20*20):

 

לבסיס:

400 גרם עוגיות טחונות דק ( אפשר לשלב פתיבר , לוטוס , עוגיות חמאה )

240 גרם חמאת בוטנים

150 גרם חמאה מומסת

 

לציפוי:

200 גרם שוקולד מריר

4 כפות חמאת בוטנים

 

אופן ההכנה:

 

בקערה מניחים עוגיות טחונות דק וחמאה מומסת, מערבבים היטב. ממיסים את חמאת הבוטנים עד מצב נוזלי ( תזהרו לא לשרוף את הממרח ), מוסיפים את הממרח אל העוגיות הטחונות, מערבבים היטב עד עיסה די דביקה ואחידה.

 

מרפדים תבנית ריבוע בנייר אפייה, מעבירים את בסיס העוגיות אל התבנית. משטחים היטב בעזרת גב של כף או בעזרת היידים בעדינות.

מכניסים את הבסיס להקפאה כ-20 דקות .

 

ממשיכי עם הציפוי: במיקרוגל ממיסים שוקולד מריר ו 2 כפות חמאת בוטנים בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

את 2 כפות חמאת הבוטנים שנותרו מעבירים לשקית זילוף.

 

שלב הקישוט: לאחר קירור של הבסיס, מצפים עם השוקולד כך שכל הבסיס יהיה עם ציפוי, אפשר להיעזר בכף או פלטה קטנה.

 

מעל ציפוי השוקולד מזלפים פסים של חמאת הבוטנים שנותרה ובעזרת קיסם יוצרים צורה של שיש. מעבירים למקרר ל-20 דקות או עד שהשוקולד מתייצב.

מחלצים מהתבנית , בעזרת סכין חדה ( לא משוננת ) פורסים לריבועים. את החיתוכיות שומרים בקופסא אטומה במקרר כשבוע ימים.