fbpx

חיתוכיות בצק עוגיות ושוקולד צ'יפס

5 נובמבר 2019 מאת עדי קלינגהופר

אם אתם כאלה שאוהבים עוגיות שוקולד צ'יפס כנראה שאתם הולכים לאמץ את הרעיון הזה.

עוגיית השוקולד צ'יפס האהובה בצורה קצת שונה.

בצק עוגיות שוקולד צ'יפס חמאתי, נאפה כמו בראוניז בתבנית ריבוע ונחתך לריבועים אישיים שמתחסלים תוך מספר דקות, בהתחייבות.

את החיתוכיות שידרגתי עם מעט טעם חמאת בוטנים (לא ממליצה לוותר עליו), ואל תשכחו כמובן להשאיר מעט שוקולד צ'יפס בצד לפזר בחלק העליון.

 

 

 

חיתוכיות בצק עוגיות ושוקולד צ’יפס ( תבנית ריבוע 20*20):

 

120 גרם חמאה חתוכה לקוביות

150 גרם סוכר חום כהה

50 גרם סוכר חום בהיר

1 ביצה

1 חלמון

1 כוס קמח

1 כף חמאת בוטנים

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

קורט מלח

1 כוס שוקולד צ’יפס מריר או חלב

 

אופן הכנה:

מחממים תנורל- 170 מעלות. מרפדים בנייר אפייה תבנית ריבוע 20*20.

בקערת המיקסר מניחים חמאה ואת הסוכרים, מחברים למיקסר וו גיטרה ומקרימים את החמאה, כאשר החמאה והסוכר מתאחדים והופכים לקרם  אחיד עוצרים את פעילות המיקסר.

מגרדים את צידי הקערה בעזרת מרית ומוסיפים את חמאת הבוטנים, הביצה והחלמון, ממשייכם לערבב.

מוסיפים את הקמח, מלח ואבקת הסודה לשתייה, מערבבים עד איחוד. מוסיפים את השוקולד צ’יפס ( תשאירו ממנו קצת בצד כדי לקשט את החלק העליון ), מערבבים ממש מעט רק עד איחוד. בעזרת ידיים רטובות מעט משטחים את בצק העוגיות בתבנית המרופדת בנייר אפייה, מפזרים למעלה את השוקולד צ'יפס שהשארנו בצד.

אופים את הבצק כ- 25 דקות, תדעו שזה מוכן שזה הגיע לצבע זהוב.

לאחר האפייה מצננים היטב את בצק העוגיות , או בטמפרטורת החדר או במקרר.

לאחר צינון והתייצבות ניתן לפרוס לריבועים או מלבנים.

את החיתוכיות שומרים בקופסא אטומה בקירור.