fbpx

קורנפלקס עוגיות שוקולד צ'יפס

7 מאי 2020 מאת עדי קלינגהופר

 

בשבוע שעבר אחרי סקר קטנטן הבנתי שיש קהל לא קטן שאוהב את הקורנפלקס קינמונים.

לקחתי את זה ב- ידיים וייצרתי אחד כזה בעצמי , קורנפלקס תוצרת בית, הכי טעים שיש!

והאמת שזה הפתיע גם אותי.

 

אבל היה עוד קורנפלקס אחד , אהוד גם הוא מאוד. קורנפלקס שאהבתי מאוד בתור ילדה.

אתם זוכרים את הקורנפלקס "עוגי"? יש לו מתחרה כזה גם בחו"ל והוא נקרא "cookie crisp", הוא מזכיר עוגייה ממש קטנטקנה.

 

אז תראו איזה הפתעה! קורנפלקס עוגיות שוקולד צ'יפס טעים טעים במיוחד עם חלב, הוא מתרכך ונמס וזה חלום.

 

קורנפלקס עוגיות שוקולד צ’יפס ( 5 קערות ) :

 

120 גרם חמאה מומסת

1/4 כוס סוכר חום בהיר

3/4 כוס סוכר חום כהה

1 ביצה

¼1 כוסות קמח + כף

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

1/2 כוס מיני שוקולד צ’יפס

50 גרם שוקולד מריר קצוץ דק

 

אופן ההכנה:

 

בקערה מניחים חמאה מומסת, סוכר חום בהיר וסוכר חום כהה, מערבבים היטב.

לקערה מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב.

מוסיפים את הקמח , אבקת סודה לשתייה והמלח, מערבבים היטב, כאן כדאי להיעזר בכף עץ.

לבלילה מוסיפים את השוקולדים ומערבבים עד איחוד.

מכניסים את הקערה עם הבלילה למקרר למשך 10 דקות.

 

מחממים תנור ל -160 מעלות.

 

אחרי קירור של הבלילה מתחילים בהכנה. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.

מהבלילה מכינים כדורונים קטנטנים בערך 1/2 כפית בלילה ( זה תופח בתנור ) , את הכדורונים מניחים במרווחים שווים.

מכניסים לאפייה ל-10 דקות. מוציאים ומצננים מספר דקות עד קירור מלא וכך חוזרים עם כל הבלילה.

 

את הקורנפלקס שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.