fbpx

מאפה שמרים עם גבינה מתוקה

3 פברואר 2022 מאת עדי קלינגהופר

 

אחד מהמאפים שהכי זכורים לי מהילדות זה גביניות.

גביניות מתוקות ורכות , עם בצק עשיר ומלית מדהימה בתוך מעטפה.

שנה שלמה שאני כל פעם מחדש אומרת " היום אני עושה גביניות" , אבל השבוע באמת עשיתי גביניות.

השבוע עברתי ליד מאפייה מדהימה והריח שם הזכיר לי את ריח המאפייה מהילדות עם הגביניות הטעימות שאני כל כך אהבתי ולא הייתה ברירה.

אז לא קראתי להן גביניות מכיוון שרציתי לקחת את זה למקום שלי, לא הצורה הבנאלית של "מעטפה" אל צורה חופשית של בצק עם מלית מדהימה ואפילו יש גם קראמבלס למעלה.

בקיצור, אם אתם אוהבים גביניות, זה המתכון שלכם, אתם פשוט לא תפסיקו להכין אותו.

תהנו!

 

 

מאפה שמרים וגבינה מתוקה ( 16 יחידות ):

 

לבצק:

500 גרם קמח

25 גרם שמרים טריים ( 8 גרם יבשים )

1/2 כוס סוכר ( 100 גרם )

2 ביצים

250 מ"ל חלב

60 גרם חמאה רכה

קורט מלח

 

מילוי גבינה מתוקה:

500 גרם גבינת "טוב טעם" או גבינת "כנען"

2 חלמונים

50 גרם אבקת סוכר

2 כפות קורנפלור

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

 

לקראמבלס ( לא חובה ):

45 גרם קמח

45 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

80 גרם אבקת סוכר

 

להברשה – מי סוכר – מרתיחים כוס אחת של סוכר עם כוס אחת של מים

 

אופן ההכנה:

 

מתחילים עם הבצק– בקערת המיקסר מניחים חלב, שמרים וסוכר , מערבבים מעט ומניחים בצד לעשר דקות.

לאחר עשר דקות מנוחה, מחברים וו לישה, מוסיפים את הקמח ומפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה.

 

מוסיפים ביצים וממשיכים בלישה. כשמתחיל להתקבל בצק אחיד מוסיפים את החמאה והמלח וממשיכים ללוש את הבצק לפחות כעשר דקות, עד קבלת בצק חלק ודביק.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, עוטפים עם ניילון נצמד ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.

 

לאחר התפחת הבצק ממשיכים אל מלית הגבינה – בקערת המיקסר מניחים גבינה וחלמונים, מחברים וו גיטרה ומערבבים עד איחוד מלא. מוסיפים את אבקת הסוכר, קורנלפור ופודינג וניל , מערבבים היטב עד קבלת מלית גבינה יציבה וחלקה.

 

ממשיכים בעיצוב הבצק– הסרטון המלא לצורה נמצא כאן

מחממים תנור ל-175 מעלות, מצב סטטי.

מוציאים  את הבצק למשטח מקומח היטב. מרדדים את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ , מורחים את מחצית ממלית הגבינה על שטח כל המלבן, תשימו לב שמרחתם שכבה נורא דקה אחרת כל המלית תברח באפייה.

עושים קיפול של 3. מקפלים 1/3 מהמלבן ומעליו את ה 1/3 השני.

 

מקמחים את הבצק , מזיזים בזהירות ומקמחים גם מתחת.

מרדדים את הבצק למלבן.

 

את הבצק פורסים ל- 16 רצועות.

 

כל רצועה מחזיקים ב-2 הקצוות שלה, מגלגלים כדי לקבל צורת "בורג".

מלפפים סביב היד ואת הצ'ופצ'יק שנשאר מכניסים פנימה.

הצורה שמתקבלת היא די מאפה באופן "חופשי" וזה כל היופי כאן.

 

את המאפים מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה במרווחים שווים ושמאירים להתפחה בטמפרטורת החדר.

 

ממשיכים אל הקראמבלס– במעבד מזון מניחים חמאה, קמח ואבקת סוכר, מפעילים עד קבלת פירורים.

 

לאחר ההתפחה ממשיכים אל המאפה.

את מלית הגבינות מעבירים לשקית זילוף. במרכז כל מאפה מזלפים מלית גבינה בנדיבות כך שיבצבץ החוצה.

 

לאחר מכן מפזרים מעל מלית הגבינות קראמבלס בנדיבות ומכניסים לאפייה כ- 25 דקות או עד הזהבה.

 

אם אתם רוצים יותר קראמבלס, באמצע האפייה ניתן לפתוח את התנור ולפזר מעל המאפים שכבה נוספת של קראמבלס.

 

מוציאים את המאפים ומברישים בנדיבות במי סוכר בצידי המאפה ולא על מלית הגבינה.

מניחים בצד לצינון ולאחר מכן ניתן לבזוק מעט אבקת סוכר.

 

המאפים מוכנים ונשמרים במקרר בקופסא אטומה אבל מניסיון שלי, לא ישארו מאפים כבר באותו היום (;

 

 

 

 

 

[js-disqus]