חלות לשבת
חלות לשבת ( 2 חלות גדולות או 3 בינוניות ):
1 ק"ג קמח
40 גרם שמרים טריים / 20 גרם שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס שמן קנולה
500 מ"ל מים פושרים
1 כף מלח
לציפוי:
1 ביצה
שומשום
פרג
קצח
שקדים פרוסים
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים וסוכר. מחברים וו לישה ומתחילים לערבב על מהירות נמוכה.
מוסיפים בזרם דק את השמן קנולה והמים. ממשיכים לערבב ותוך כדי מוסיפים את המלח.
ממשיכים בלישת הבצק כ- 10 דקות לפחות על מהירות בינונית- איטית ( תזהרו על המיקסר שלכם ) .
לאחר לישה ממושכת של הבצק, ואם קיבלתם בצק אחיד וחלק מעבירים אותו לקערה משומנת , מכסים במגבת או ניילון נצמד ומשאירים להתפחה בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח , בערך כשעה.
לאחר התפחה מחממים תנור ל- 175 מעלות טורבו.
מוציאים את הבצק מהקערה, מורידים את האוויר. מחלקים לחתיכות ויוצרים חלות.
מניחים את החלות להתפחה כחצי שעה, מברישים בביצה ומקשטים עם שומשום או כל מה שאם אוהבים.
מכניסים לאפייה כ- 25 דקות עד חצי שעה או עד הזהבה מלאה!
(תבדקו שהתחתית של החלה זהובה ולא לבנה)
מוציאים מאפייה, מצננים ואוכלים!
אם אתם אוכלים את החלות ים למחרת אני ממליצה לארוז , לשמור במקפיא לאחר מכן להוציא להפשיר בתנור על 50 מעלות.
[js-disqus]