עוגת רוגלך לוטוס וקינמון

לפני שמתחילים אני רוצה לעשות לכם חיים קלים – אז הנה כמה טיפים קטנים:
*תכינו את הבצק יום קודם – הוא הרבה יותר נוח כשהוא קר.
*הבצק נורא דביק ( וזה בסדר, זה מה שיבטיח לנו עוגת שמרים רכה ) לכן צריך לקמח את המשטח היטב , כדי שהבצק לא ידבק ואז יקרע.
קימוח המשטח יבטיח לנו עבודה נוחה וכיפית , אני מבטיחה.
*אם זאת פעם ראשונה שלכם עם הבצק הזה , אל תרדדו אותו דק מידי , כדי שלא יקרע באמצע הקיפול . כשתכירו אותו לעומק ותדעו לעבוד איתו אז תרשו לעצמכם לרדד אותו דק כמה שתרצו ( לא יותר מידי).
*אם תהדקו חזק מידי את הרוגלך במלך הגלגול הוא יקרע לכם במהלך האפייה , זה קורה לעיתים קרובות ביותר.
עוגת רוגלך לוטוס וקינמון ( תבנית עגולה בקוטר 24):
לבצק שמרים:
500 גרם קמח
25 גרם שמרים טריים
1/2 כוס סוכר
2 ביצים L
1 חלמון
130 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
200 מ״ל שמנת חמוצה
קורט מלח
*ביצה טרופה להברשה
מלית :
300 גרם ממרח לוטוס
300 גרם סוכר חום כהה
2 כפיות קינמון
סירופ סוכר:
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
מתחילים עם הבצק: בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים וסוכר. מתחילים לערבב עם וו לישה, מוסיפים את הביצים, החלמון ושמנת חמוצה. לאחר מכן מוסיפים חמאה רכה ואת המלח. לשים את הבצק כ-7 דקות לפחות. נקבל בצק דביק! אך חשוב שיהיה חלק ללא גושים.
את הבצק מעבירים לקערה משומנת ( תיעזרו בידיים מקומחות או משומנות) מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתפחה שעה בטמפטורת החדר או לילה במקרר.
ממשיכים אל המילוי: ממיסים מעט את ממרח הלוטוס.
בקערה נפרדת מניחים סוכר חום כהה ומוסיפים את הקינמון , מערבבים מעט.
מוציאים את הבצק מהקירור , מעבירים למשטח עבודה מקומח ( הבצק דביק ולכן חשוב לעבוד על משטח מקומח), עובדים עם כל הבצק כי אין פה בצק ענק וכך יקל עלינו לעשות שידור חוזר. מרדדים את הבצק למלבן דק ( לא מידי שהבצק לא יקרע ) מורחים בעזרת פלטה את ממרח הלוטוס כך שכל הבצק יהיה מכוסה בממרח, מניחים מעל את הסוכר והקינמון, מהדקים עם הידיים ולאחר מכן מקפלים לחצי , מרדדים בזהירות למלבן דק ,חותכים את המלבן למשולשים ומגלגלים לרוגלך, מהבסיס אל השפיץ.
את הרוגלך מניחים בתבנית משומנת היטב בצורה חופשית, אחד על השני. 2 שכבות רוגלך זה מספיק, אם נשאר לכם בצד תניחו על תבנית ותאפו כמה בודדים. את העוגה מניחים להתפחה כשעה.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
לאחר ההתפחה מברישים את הרוגלך בביצה טרופה בעדינות! ומכניסים את העוגה לאפייה כ-40 דקות או עד שהרוגלך זהוב ושחום מעט, מוציאים מאפייה ומניחים בצד.
לסירופ סוכר: בקלחת מניחים סוכר ומים , מביאים לרתיחה ומורידים מהגז. מברישים את העוגה במי סוכר בנדיבות ומגישים.
העוגה נשמרת בטמפטורת החדר בקופסא אטומה במשך כ-5 ימים.
[js-disqus]