fbpx

גביניות בצק עלים הכי טעימות בעולם

10 יוני 2024 מאת עדי קלינגהופר

גביניות בצק עלים הכי טעימות בעולם (16 יחידות ):

למתכון-

500 גרם בצק עלים -להפשיר על פי הוראות היצרן

למלית-

500 גרם גבינת טוב טעם

100 גרם אבקת סוכר

1 ביצה

1 חלמון

30 גרם קורנפלור

3 כפות אינסטנט פודינג וניל

1 כפית מחית וניל/ תמצית וניל איכותית

מי סוכר לאחר אפייה-

1/2 כוס מים

1/2 כוס סוכר

ביצה להברשה

אבקת סוכר להגשה

אופן ההכנה-

מחממים תנור ל-190 מעלות, טורבו.

מכינים את המלית-

בקערה מניחים גבינת טוב טעם, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג וניל, קורנפלור, ביצה וחלמון, מחית וניל , מערבבים היטב עד קבלת מלית סמיכה.

מקמחים משטח עבודה. פורסים את בצק העלים על משטח מקומח. פורסים למלבנים. (16 מלבנים בגודל 5*10 אפשר גם יותר  ).

בחצי השמאלי של המלבן חורצים אלכסונים בזהירות, בחצי הימני של המלבן מזלפים מלית גבינה, סוגרים את החלק השמאלי מעל הימני ומהדקים את הקצוות

כך חוזרים עם כל המלבנים.

מניחים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה, מברישים בביצה ומכניסים לאפייה כ-20 עד 25 דקות, או עד הזהבה מלאה ( תלוי בגודל המאפה ).

בזמן שהמאפים בתנור מכינים סירופ סוכר, ממיסים בקלחת מים וסוכר עד המסה מלאה. מורידים מהאש

מוציאים מאפייה , מברישים ישר במי סוכר וממתינים לצינון לאחר מכן מפדרים באבקת סוכר ואוכלים!

הגביניות נשארות טריות בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר במשך יומיים.

[js-disqus]