עוגת שקדים ללא גלוטן מופחתת סוכר
עוגת שקדים ללא גלוטן מופחתת סוכר ( תבנית עגולה בקוטר 24 ):
לעוגה-
175 גרם שקדים טחונים
70 גרם קוקוס
1/2 כפית אבקת אפייה
200 גרם חמאה מומסת ( אפשר להמיר לנטורינה/ שמן קוקוס )
4 ביצים
275 גרם סוויטאנגו
לקישוט –
200 גרם אומכניות טריות/ קפואות
100 גרם שקדים פרוסים
אופן ההכנה-
מחממים תנור ל- 175 מעלות.
בקערה מניחים שקדים טחונים, קוקוס, אבקת אפייה, חמאה מומסת, ביצים, סוויטאנגו, טורפים היטב עד בלילה ללא גושים.
משמנים תבנית אפייה עגולה בקוטר 24 ומרפדים את התחתית בנייר אפייה, מעבירים את הבלילה לתבנית ומשטחים.
מקשטים באוכמניות ושקדים פרוסים, מפזרים מעל מעט סוויטאנגו.
מכניסים לאפייה כ- 35 דקות או עד הזהבה מלאה, כאשר קיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים.
מוציאים מאפייה ומניחים לצינון מלא כשעה.
לאחר מכן ניתן לחלץ את העוגה ולפרוס אותה.
העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר בקופסא אטומה במשך כ- 4 ימים.
[js-disqus]