fbpx

מאפה קמטוטי פילו וגבינות משפחתי

15 ספטמבר 2022 מאת עדי קלינגהופר

 

מאפה קמטוטי פילו וגבינות ( תבנית / מחבת בקוטר 22)

 

1 חבילת דפי פילו מופשר כל פי הוראות היצרן (14 דפים )

100 גרם חמאה מומסת

 

למלית גבינה –

1 גבינת שמנת נפוליאון ( 225 גרם )

1 חב' פתיתי טריו של השף הלבן

200 גרם גבינה בולגרית מגורדת

3 כפות קוטג'

אפשר לתבל מעט מלח פלפל

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל-180 מעלות, מצב טורבו.

 

מתחילים עם מלית הגבינה- בקערה מניחים גבינת שמנת, פתיתי גבינה טריו, גבינה בולגרית, קוטג' ומערבבים היטב עד קבלת מלית יציבה.

 

ועכשיו עוברים להרכבה – משמנים מחבת או תבנית עגולה. מניחים דף פילו בתחתית התבנית ומברישים בחמאה. מעל מניחים שוב דף פילו, הברשה של חמאה  וכך חוזרים עם עוד 6 דפים ( סה"כ 7 דפים ).

 

מעל דפי הפילו מניחים את מלית הגבינה, משטחים עם כף.

 

ושוב מניחים מעל המלית דף פילו, הברשה של חמאה וכך חוזרים עם עוד 6 דפים נוספים ( סה"כ 7 דפים ).

את העודפים שנשארו בצדדים מרימים כלפי מלמעלה ויוצרים מראה מרושל. מברישים בחמאה ומכניסים לאפייה כ- 40 דקות או עד הזהבה מלאה.

 

מוציאים, מזלפים מעט שמן זית, מפזרים מעט צ'ילי גרוס ומחכים לצינון קל 30 דקות.

פורסים ואוכלים!

 

[js-disqus]