fbpx

לחם נאן הודי במילוי גבינות

13 יולי 2022 מאת עדי קלינגהופר

לחם נאן הודי במילוי גבינות ( 8 פיתות ):

 

לבצק:

1 כפית סוכר

1/2 כוס מים פושרים

10 גרם שמרים טריים ( 5 גרם שמרים יבשים )

315 גרם קמח

1/2 כוס יוגורט ביו 5% של תנובה

1 כף שמן זית

קורט מלח

 

למילוי:

150 גרם גבינת פטה

200 גרם פתיתי מוצרלה של השף הלבן

 

להברשה:

50 גרם חמאה מומסת

חופן פטרוזיליה קצוצה

אבקת שום / שום כתוש

 

אופן ההכנה:

 

מתחילים עם הבצק- בקערת המיקסר מניחים מים , סוכר ושמרים, מערבבים מעט ומניחים בצד לעשר דקות.

מחברים וו לישה, מוסיפים לקערת המיקסר קמח, יוגורט, שמן ומתחילים בפעילות המיקסר על מהירות בינונית. מוסיפים קורט מלח וממשיכים בלישה לפחות כ-10 דקות.

לאחר מכן מוציאים את הבצק מהקערה ( נעזרים בידיים משומנות)  ומניחים בקערה משומנת , משאירים בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח.

 

למלית – בקערה קטנה מניחים את הגבינות , מוצרלה וגבינת פטה ומערבבים היטב בעזרת הידיים.

 

לאחר הכפלת נפח הבצק מוציאים את הבצק מהקערה לשטח מקומח ומחלקים ל- 8 חתיכות.

כל חתיכה פותחים מעט בעזרת כפות הידיים. במרכז הבצק מניחים 2 כפות ממלית הגבינות וסוגרים את הקצוות למעלה לכדור. מהדקים את הקצוות, הופכים כך שהתפר יהיה למטה ומניחים על משטח מקומח, מכסים ומשאירים להתפחה כ- 20 דקות. כך חוזרים עם שאר חתיכות הבצק.

 

לאחר מנוחה קלה מקמחים את משטח העבודה, מניחים כדור בצק ומרדדים בעדינות לפיתה דקה.

כך חוזרים עם שאר הכדורים.

 

מחממים מחבת עם מעט שמן זית, כשהמחבת רותחת מניחים את הבצק בזהירות, מכסים ומטגנים כ- 2 דקות. לאחר מכן הופכים בזהירות, מברישים את החמאה המומסת, מכסים שוב ומטגנים כ- 2 דקות.

מוציאים לצלחת הגשה וכך חוזרים עם שאר הבצק.

 

את הלחם אוכלים באותו היום.

 

 

פרסום ממומן בשיתוף השף הלבן

[js-disqus]