בורקס גבינות משפחתי
בורקס גבינות משפחתי ( תבנית מלבנית 25*35):
למלית:
1.5 קופסאות קוטג' ( 375 גרם)
200 גרם גבינת פטה/ בולגרית
200 גרם פתיתי מוצרלה של השף הלבן
3 ביצים
מלח
פלפל
1 בצק עלים מופשר על פי הוראות היצרן.
200 גרם שומשום
ביצה טרופה להברשה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 180 מעלות טורבו.
מתחילים עם המלית: בקערה מניחים קוטג', גבינת פטה, פתיתי מוצרלה, ביצים, מלח ופלפל, מערבבים היטב עד קבלת מלית אחידה.
מרכיבים את הבורקס-
מרפדים תבנית מלבנית בנייר אפייה. מפזרים בתחתית התבנית שומשום.
פורסים את בצק העלים על משטח וחותכים על פי גודל התבנית כך שנקבל 2 יחידות, לשכבה למטה ולשכבה העליונה.
מניחים חתיכת בצק עלים בתחתית התבנית ( אם בצק העלים שלכם דביק לאחר ההפשרה ניתן לקמח מעט וזה יקל על התהליך ).
לאחר הנחת הבצק בתבנית מניחים את מילוי הגבינות ומיישרים.
מעל המילוי מניחים חתיכת בצק עלים נוספת.
פורסים בזהירות לקוביות, מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום בנדיבות.
מכניסים את הבורקס לאפייה כ- 35 דקות או עד הזהבה מלאה.
לאחר מכן מוציאים , מצננים מספר דקות ופורסים באיזורים שסימנו.
מגישים עם סלט ירקות, טחינה, ביצה קשה ואפשר גם פשוט לזלול מהתבנית. בתיאבון!
את הבורקס ניתן לשמור במקרר למשך יומיים ולחמם בתור על 180 מעלות למספר דקות.
פרסום ממומן בשיתוף תנובה
[js-disqus]