fbpx

עוגת גבינה ושוקולד אפויה

28 מאי 2022 מאת עדי קלינגהופר

עוגת גבינה ושוקולד אפויה ( תבנית עגולה בקוטר 24):

 

לתחתית:

200 גרם עוגיות טחונות לפירורים דקים

70 גרם חמאה מומסת

 

לעוגה:

340 גרם שוקולד מריר

3 קופסאות של גבינת שמנת נפוליאון 25% בטמפרטורת החדר  ( 675 גרם )

200 גרם סוכר

3 כפות קקאו

4 ביצים

2 חלמונים

3/4 כוס שמנת מתוקה להקצפה 32% של השף הלבן

 

לציפוי:

150 גרם שוקולד מריר

150 מ"ל שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל- 145 מעלות, מצב סטטי.

 

מתחילים עם התחתית – בקערה מניחים את פירורי העוגיות ומוסיפים את החמאה המומסת, מערבבים עד קבלת פירורים לחים.

מעבירים את פירורי העוגיות לתבנית ומשטחים לתחתית.

 

עוברים להכנת המלית- ממיסים שוקולד מריר בקערה ומניחים בצד.

בקערת המיקסר מניחים גבינת שמנת וסוכר, מחברים וו בלון ומתחילים לערבב על מהירות נמוכה.

מוסיפים קקאו וממשיכים לערבב.

מוסיפים שמנת מתוקה, ביצים וחלמונים וממשיכים לערבב.

לאחר מכן מוסיפים בזרם דק את השוקולד המומס ( תוך כדי ערבוב חשוב מאוד לא להפסיק לערבב במהלך הוספת השוקולד ).

נמשיך לערבב, הבלילה מעט תסמיך, וכשנראה בלילה אחיד ללא גושים זה הזמן לעצור.

מוזגים את הבלילה אל התבנית עם תחתית העוגיות ומכניסים לאפייה כשעה ו- 10 דקות עד שהשוליים יהיו יציבים והמרכז יהיה מעט רוטט. אם העוגה עדיין רוטטת מאוד משאירים להמשך אפייה.

מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים בחוץ לצינון ,היא תנחת מעט בגובה וזה בסדר.

 

לאחר כשעה מכינים את הגנאש – בקערה מניחים שוקולד מריר ושמנת מתוקה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

 

מוזגים מעל העוגה המצוננת ומשטחים.

מעבירים את העוגה לקירור והתייצבות במשך כ-6 שעות או לילה.

 

מקשטים את העוגה עם קצפת ושוקולד מגורד. מניחים על צלחת הגשה ומגישים.

את העוגה אני ממליצה לפרוס עם סכין מעט חמימה ( בעזרת מים רותחים או ברנר ).

 

העוגה נשמרת במקרר במשך כשבוע ימים.

 

 

פרסום ממומן בשיתוף "תנובה".

[js-disqus]