fbpx

עוגיות שוקולד צ'יפס מהירות הכנה וקלות

23 פברואר 2022 מאת עדי קלינגהופר

עוגיות שוקולד צ'יפס מהירות הכנה וקלות ( 24 יחידות ):

 

200 גרם חמאה רכה מאוד

3/4 כוס סוכר חום כהה דביק ( 180 גרם )

2/3 כוס סוכר לבן ( 134 גרם )

1 ביצה

1 חלמון

360 גרם קמח

10 גרם אבקת אפייה

קורט פצפון של אבקת סודה

קורט מלח

200 גרם שוקולד צ'יפס

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל- 180 מעלות, מצב סטטי.

 

בקערת המיקסר מניחים חמאה, סוכר חום וסוכר לבן , מחברים וו הקצפה ומקרימים את החמאה והסוכר עד קבלת קרם.

מוסיפים את הביצה והחלמון ומערבבים.

לאחר מכן מוסיפים את הקמח, קורט מלח, בקת אפייה ואבקת סודה לשתייה, מערבבים היטב עד קבלת בצק חלק ואחיד.

מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומקפלים אל הבצק עד קבלת בצק אחיד.

 

מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ובעזרת כף גלידה קפיצית מניחים כדורים מהבצק על נייר האפייה במרווחים שווים.

 

מכניסים לאפייה כ- 15 דקות או עד שהעוגיות משתטחות ומזהיבות טיפה, אם תגעו בהן תשימו לב שהן רכות ממש ולאחר הצינון הן יתייצבו.

מחכים שהעוגיות יצטננו לפחות 20 דקות ומעבירים לקופסא אטומה.

העוגיות נשמרות בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר במשך כשבוע ימים.

 

[js-disqus]