עוגת בבקה שוקולד בתבנית קוגלהוף
עוגת בבקה שוקולד בתבנית קוגלהוף ( קוטר 26/28 )
לבצק:
450 גרם קמח
25 גרם שמרים טריים
1/2 כוס סוכר ( 100 גרם )
2 ביצים
200 מ"ל חלב / מים
120 גרם חמאה רכה
קורט מלח
למלית שוקולד קקאו:
300 גרם חמאה מומסת
160 גרם קקאו
320 גרם סוכר לבן / חום בהיר
כפית קינמון
200 גרם שוקולד מריר
תוספת למילוי: 100 גרם שוקולד קצוץ
סירופ סוכר: מרתיחים 50 גרם סוכר עם 50 גרם מים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 170 מעלות מצב סטטי.
מתחילים עם הבצק:
בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים וסוכר. מחברים וו לישה ומתחילים לערבב. מוסיפים תוך כדי את הביצים, מים / חלב ולבסוף את החמאה. ממשיכים ללוש במשך כ- 10 דקות. לקראת הסוף מוסיפים את המלח.
נקבל בצק די דליל אך לא מאוד דביק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ( ניתן להיעזר בידיים משומנות ) , מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה במקרר כשעתיים , אפשר גם לילה.
בינתיים מכינים את המילוי: בקערה מערבבים חמאה , סוכר, קינמון וקקאו.
במיקרוגל ממיסים 200 גרם שוקולד מריר בפולסים של 30 שניות. כאשר השוקולד מומס מעבירים לקערת המילוי ומערבבים עד מילוי אחיד ושוקולדי.
מוציאים את הבצק מהקירור, מחלקים ל-2 חלקים
את החלק הראשון מרדדים על משטח מקומח למלבן דק כדי לקבל בסוף שכבות יפות , מורחים מהמלית , מפזרים שוקולד קצוץ ומגלגלים לרולדה כך עושים גם עם החלק השני ( לא להתקמצן עם המלית) .
כאשר יש לנו 2 רולדות עושים צורת בורג, מלפפים אותן אחת עם השנייה כמו צמה.
מניחים את הבורג בתוך תבנית קוגלהוף משומנת היטב!
משאירים להתפחה בטמפרטורת החדר כ- 30 עד 40 דקות , הבצק צריך לתפוח מעט.
מברישים בביצה טרופה ומכניסים לאפייה כ- 45-50 דקות או עד שהחלק העליון משחים.
מוציאים את העוגה מאפייה, מברישים בסירופ סוכר ומניחים לצינון כחצי שעה – שעה.
לאחר מכן ניתן לחלץ את העוגה ולהניח על צלחת הגשה.
העוגה נשמרת בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר במשך כ- 5 ימים.
[js-disqus]