מאפה פילו וגבינה מתוקה ללא סוכר
מאפה גבינות מתוק ודל קלוריות שיתאים בול לשולחן החג שלכם, כי אחרי הכל צריך גם קצת לאזן!
כמה דברים לפני שמתחילים:
עבודה עם דפי פילו צריכה להיות זריזה. חשוב לא לייבש את דפי הפילו.
בזמן שאתם עובדים עם דף פילו אחד והשאר מחכים לכם בצד תכסו אותם עם מגבת כדי למנוע התייבשות.
אם אין בידיכם אינסטנט פודינג ללא סוכר של סוויטאנגו אפשר להשתמש גם בפודינג רגיל אך תקחו בחשבון שהקלוריות יעלו.
מאפה פילו וגבינה מתוקה ללא סוכר ( תבנית עגולה בקוטר 24 ):
למילוי גבינות:
500 גרם גבינת ריקוטה 5%
250 גרם גבינה כחושה 5% ( טוב טעם או כנען )
2 חבילות אינסטנט פודינג ללא סוכר של סוויטאנגו
2 כפות כמו סוכר של סוויטאנגו
1 חבילה של דפי פילו ( מופשר על פי הוראות היצרן )
תרסיס שמן בטעם חמאה / שמן קנולה
לקישוט:
אבקת סוכר ללא סוכר של סוויטאנגו
אופן ההכנה:
בקערה מניחים את הגבינות: ריקוטה וגבינה כחושה, מוסיפים את הסוכר, אינסטנט פודינג וניל ומערבבים עד קרם אחיד. מעבירים את הקרם למקרר לקירור קצר ל- 10 דקות.
לאחר קירור קצרצר מעבירים לשקית זילוף.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומתחילים להרכיב.
שלב הרכבת המאפה: קודם כל פותחים את האריזה של דפי הפילו. מניחים בצד כך שיהיה נגיש ומכסים במגבת כדי שהדפים לא יתייבשו. בכל פעם מרימים לוקחים דף ומכסים.
מניחים עלה פילו על משטח חלק ונקי, מתיזים תרסיס שמן באופן אחיד. מעל מניחים עלה פילו נוסף ומהדקים. ( לא נורא אם הדף לא בדיוק במקום ).
את הדף חוצים לחצי כך שנקבל 2 מלבנים.
בתחילת כל מלבן מזלפים פס של הקרם גבינה. מגלגלים את הדף פילו כך שנקבל "נחש" ארוך.
את הנחש מגלגלים לשבלול צמוד כמה שאפשר.
את השבלול הקטן מניחים על תבנית עגולה משומנת.
מגלגלים גם את חצי עלה הפילו השני לנחש. לאחר מכן מחברים אותו בזהירות לשבלול שיצרנו בהתחלה. וכך ממשיכים עם שאר דפי הפילו עד שמקבלים שבלול בגודל התבנית.
את המאפה מכניסים לאפייה כ- 30 דקות או עד הזהבה מלאה.
מוציאים מאפייה , מפדרים עם אבקת סוכר של סוויטאנגו, פורסים לחתיכות ואוכלים!
את המאפה שומרים במקרר. כמובן שהוא הכי טעים ביום הכנתו.
פוסט בשיתוף "סוויטאנגו"
[js-disqus]