לחמניות גבינה, חמאה ושום
לחמניות גבינות ושום ( 24 יחידות )
לבצק:
80 מ"ל מים פושרים ( 1/3 כוס )
25 גרם שמרים טריים
50 גרם סוכר (1/4 כוס )
310 מ"ל חלב ( 1 1/3 כוס פחות 2 כפות )
160 גרם חמאה רכה
1 ביצה
630 גרם קמח ( 4 1/2 כוסות )
2 כפיות מלח
ניתן להוסיף תבלינים לבצק כמו : אבקת שום, פטרוזיליה
למילוי:
200 גרם גבינת ריקוטה
100 גרם גבינה בולגרית ( לא משנה האחוז שומן )
מלח
פלפל
ניתן לשדרג עם ממרח פסטו , טפנד זיתים , ממרח פלפלים
לציפוי:
100 גרם חמאה מומסת
פטרוזיליה קצוצה
שום גבישי / שום כתוש
פרמז'ן מגורד
אופן ההכנה:
מתחילים עם הבצק: בקערת המיקסר מניחים מים , שמרים וסוכר. מערבבים עם כף ומניחים בצד ל-10 דקות.
לאחר 10 דקות מוסיפים אל קערת המיקסר ביצים, חלב וקמח, מחברים וו לישה ומתחילים ללוש על מהירות בינונית. מוסיפים את החמאה הרכה וממשיכים ללוש כ-12 דקות.
נקבל בצק מעט דביק וחלק. מעבירים את הבצק אל קערה משומנת מעט ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח או לילה במקרר.
מכינים את המילוי: בקערה קטנה מערבבים את הריקוטה עם הבולגרית , אפשר לתבל מעט עם מלח פלפל.
לאחר התפחת הבצק, מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח! הבצק דביק ולכן חשוב לקמח היטב.
מקמחים את הבצק גם מלמעלה , ומרדדים למלבן , עובי המלבן לא עבה מידי ולא דק מידי.
את המלבן פורסים למשולשים נגדיים.
בחלק הרחב של כל משולש מניחים כפית מהמילוי גבינות ( אם אתם משדרגים עם ממרח אתם מורחים אותו על החלק הרחב לפני מילוי הגבינות ) , מגלגלים לקרואסון ומניחים מעל מגש אפייה מרופד בנייר אפייה. כך חוזרים עם כל הבצק.
מניחים את הלחמניות להתפחה עד הכפלת הנפח.
בינתיים מחממים תנור ל- 185 מעלות, סטטי.
לאחר התפחת הלחמניות מברישים ממש מעט חמאה מומסת ומכניסים לאפייה כ- 12 עד 17 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות למעלה ( תזהרו שלא ישחימו יותר מידי הן צריכות להשאר רכות ).
מוציאים מאפייה ומכינים את הציפוי.
בקערה קטנה מערבבים חמאה מומסת, פטרוזיליה ושום. מברישים כל לחמנייה פעמיים ( פעם ראשונה מברישים היטב ולאחר מספר דקות מברישים שוב ).
מעל מפזרים פרמז'ן מגורד ואוכלים!
[js-disqus]