fbpx

גלידוניות מסקרפונה

27 מאי 2022 מאת עדי קלינגהופר

 

גלידוניות מסקרפונה שוקולד ושקדים ( מתבנית של 20*30 יוצאות 20 יחידות ) 

 

לגלידה:

500 מ"ל שמנת מתוקה

1 פחית חלב מרוכז

2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל

1 חבילת מסקרפונה ( 200 גרם )

 

לציפוי:

400 גרם שוקולד מריר

3 כפות שמן קנולה

50 גרם גפרורי שקדים

 

אופן ההכנה:

 

בקערת המיקסר מניחים שמנת מתוקה, חלב מרוכז ופודינג, מחברים וו בלון ומקציפים עד קרם במרקם של יוגורט.

מוסיפים את גבינת המסקרפונה ומקציפים עד איחוד וקרם מעט יציב.

את הקרם מעבירים לתבנית מלבנית 20*30 מרופדת בנייר אפייה ומשטחים באופן אחיד, מעבירים להקפאה למשך הלילה, 12 שעות לפחות.

 

לאחר הקפאה מלאה מוציאים את הגלידה שהקפאנו, מחלצים מהתבנית ופורסים בעזרת סכין חדה לקוביות / מלבנים.

 

את המלבנים מסדרים בתבנית ומחזירים שוב להקפאה לשעה.

 

בזמן שהגלידה בהקפאה מכינים את הציפוי.

 

בקערה מניחים שוקולד מריר ושמן קנולה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה ולאחר מכן מוסיפים את השקדים.

כאשר השוקולד מעט פושר וכבר לא רותח זה הזמן לצפות את הגלידוניות.

מניחים בכל פעם גלידונית אחת בקערית השוקולד. מצפים בעזרת מזלג, מרימים ומחכים שירדו שאריות.

מניחים על נייר אפייה וכך חוזרים עם שאר הגלידוניות. את התהליך הזה רצוי לעשות במהירות כדי שהגלידה לא תימס ואם במקרה במהלך הציפוי אתם רואים שהגלידה כבר נמסה תכניסו שוב לחצי שעה למקפיא ולאחר מכן תחזרו לצפות את הגלידוניות.

 

את הגלידוניות שומרים בקופסא אטומה במקפיא במשך חודש ימים.

 

 

[js-disqus]