fbpx

עוגת שוקולד עם סוכריות

28 יוני 2020 מאת עדי קלינגהופר

עוגת היום הולדת שהכי זכורה לי בילדות היא ללא ספק עוגת שוקולד עם סוכריות.

זאת עוגה שאין ילד שלא היה מבקש ממנה עוד פרוסה. היא הכי פשוטה והכי טעימה.

כזאת עסיסית בציפוי גנאש שוקולד מריר , סוכריות עגולות קטנטנות שהיום התחלפו לסוכריות מודרניות.

 

אז עכשיו קיץ, והנה אנחנו שוב בעונה הזאת , שכל יום יש אירוע אחר … בעיקר ימי הולדת!

וזאת הכי מתאימה, היא הכי קלה להכנה ( הכל בקערה אחת ) והיא פשוט תמיד מתאימה.

אז איזה עוגת יום הולדת הכי זכורה לכם מהילדות?

 

עוגת שוקולד וסוכריות ( תבנית מלבנית 25*35 ):

 

לעוגה:

2 ביצים

1 כוס סוכר לבן (אפשר להפחית בסוכר אבל תיקחו בחשבון שתהיה קצת יותר מרירה בגלל הקקאו)

1/2 כוס סוכר חום בהיר

3/4 כוס שמן קנולה

1 כוס חלב / מיץ תפוזים

3/4 כוס קקאו

¾1 כוסות קמח

2 כפיות אבקת סודה לשתייה

1 כפית אבקת אפייה

1 כוס מים פושרים

1 כפית תמצית וניל

**ניתן להוסיף אל הבלילה 100 גרם שוקולד מריר מגורד כדי להעשיר את טעם השוקולד

 

לציפוי:

200 גרם שוקולד מריר

200 מ”ל שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים היטב תבנית מלבנית , אפשר גם לרפד בנייר אפייה.

 

בקערה מניחים ביצים, שמן, חלב, ותמצית וניל טורפים היטב עד איחוד. מוסיפים את הסוכר הלבן והחום, טורפים שוב עד איחוד.

מוסיפים את כל היבשים : קקאו, קמח , אבקת סודה לשתייה ואבקת אפייה , טורפים עד בלילה חלקה ללא גושים.

לבסוף מוסיפים את המים הפושרים וטורפים עד בלילה אחידה. תצא לכם בלילה נוזלית וזה בסדר ככה היא צריכה לצאת.

 

מוזגים את הבלילה לתבנית המשומנת, אופים את העוגה כ-35 עד 40 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.

מוציאים את העוגה וממשיכים להכנת הגנאש.

 

בקערה מניחים שוקולד מריר ושמנת מתוקה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

עם קיסם עושים חורים קטנים על העוגה ואז מוזגים את הגנאש החם עלהעוגה , מעבירים לצינון במקרר או שמשאירים לצינון בטמפרטורת החדר.

העוגה נשארת עסיסית ורכה במשך כשבוע ימים בקופסא אטומה.

 

 

[js-disqus]