fbpx

עוגת היער השחור

17 יוני 2020 מאת עדי קלינגהופר

עונת הדובדנים כבר כאן. ועוד לפני שהפסקתי לטעום אותם ידעתי שזאת הולכת להיות העוגה הבאה שלי , קלאסיקה מנצחת.

עוגת היער השחורה היא קלאסיקה גרמנית , ויש קלאסיקות שלא מוותרים עליהן.

אני ידועה כאחת שמתה על שכבות, אם זה בקינוח או בעוגה – זה כל כך מרשים ואם זה גם טעים אז מה טוב, את העוגה הזאת לא תוכלו לפספס בויטרינות של קונדיטוריות באירופה .

עוגת היער השחור מורכבת משכבות של עוגת שוקולד עסיסית מאוד, בין השכבות מגיעה קצפת פשוטה וגם דובדנים מתוקים.

זאת אחת העוגות המרשימות והטעימות ( במיוחד לאלו שאוהבים דובדבנים) ואתם תופתעו לגלות כמה היא קלה להכנה.

 

וטיפ קטן ממני : כדי ליצור שכבות שוות ואחידות תאפו את הבלילה ב- 3 תבניות באותו הקוטר ( אני השתמשתי בתבניות אלומיניום חד פעמיות )

 

עוגת היער השחור ( תבנית עגולה בקוטר 22 ):

 

לעוגת שוקולד:

½2  כוסות קמח

3/4 כוס קקאו

¾1 כוסות סוכר

3 כפיות אבקת סודה לשתייה

1 כפית אבקת אפייה

3 ביצים

1 כוס שמן קנולה

½1  כוסות ריוויון

½1 כוסות מים רותחים

 

לדובדבנים:

300 גרם דובדנים מגולענים וחצויים

2 כפות סוכר

1 כפית ליקר דובדנים

או לחילופין אפשר להשתמש בדובדבנים מקופסא שימורים

 

לקרם:

4 מיכלים שמנת מתוקה ( 1 ליטר )

2 אינסטנט פודינג וניל (160 גרם)

5 כפות סוכר

 

לקישוט:

200 גרם שוקולד מגורד / קצוץ

10 דובדבנים

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל -165 מעלות, מצב סטטי.

מתחילים עם עוגת השוקולד: בקערה מניחים את היבשים: קמח, קקאו, סוכר, אבקת סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח.

 

בקערת המיקסר מניחים ביצים, ריוויון ושמן קנולה, מערבבים בעזרת וו בלון עד איחוד. מוסיפים את הקערה עם היבשים ואת המים הרותחים, מערבבים שוב עד איחוד החומרים, לבסוף נעזרים במטרפה כדי לוודא שכל הבלילה אחידה ולא נשארו גושים.

 

את הבלילה מוזגים ל-3 תבניות בקוטר 22 משומנות היטב ואופים כל עוגה כ-25 עד 30 דקות.

אם אין לכם 3 תבניות שוות אפשר למזוג לתבנית אחת בקוטר 22 משומנת היטב, ואופים כ- 50 דקות עד שעה או עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים.

לאחר אפייה מניחים את העוגות לצינון מלא.

אם אפיתם את העוגה בתבנית אחת, לאחר הקירור מחלקים אותה ל-3 שכבות.

 

ממשיכים עם הדובדבנים: בקערה מניחים דובדבנים, סוכר וליקר, מערבבים היטב ולאחר מכן מכסים ומכניסים לקירור עד ההרכבה.

 

ממשיכים עם הקרם: בקערת המיקסר מניחים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל  וסוכר, מקציפים עם וו בלון עד קצפת יציבה.

 

הרכבת העוגה: מניחים שכבה ראשונה של עוגת שוקולד על צלחת הגשה, לאחר מכן מניחים שכבה מהקרם ומעל הקרם מניחים מחצית מהדובדבנים, מעליה שכבה נוספת של עוגת השוקולד, שכבה נוספת של הקרם ואת מחצית הדובדבנים שנותרה ולבסוף עוגת השוקולד האחרונה.

עם הקרם שנותר מקשטים את העוגה , שומרים מעט בצד לזילוף למעלה ועם החלק שנותר מצפים את צידי העוגה ואת החלק העליון, אפשר להיעזר בקלף פלסטיק או בפלטה. מכניסים את העוגה להתייצבות לפחות כ-6 שעות.

 

את הקרם שנותר לזילוף שומרים במקרר לעיצוב הסופי.

 

לאחר קירור מלא של העוגה, מקשטים את צידי העוגה עם השוקולד הקצוץ.

את הקרם שנותר מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן מזלפים עיגולים בחלק העליון מסביב, מניחים מעל כל עיגול דובדבן .

את מרכז העוגה אפשר לקשט עם השוקולד הקצוץ שנותר.

מכניסים את העוגה להתייצבות נוספת לפחות כשעתיים.

 

 

 

[js-disqus]