fbpx

בראוניז נוטלה מ-5 מצרכים

19 פברואר 2020 מאת עדי קלינגהופר

כמה אנחנו אוהבים מתכונים קלים? אוהבים עד מאוד.

אני מודה, כשאני רואה מתכון עם 5 מצרכים זה קונה אותי, אני יודעת שזה קליל ותוך שנייה יש לי עוגה לאורחים או לבית.

בתור אחת שמכורה לבראוניז וגם לנוטלה, אין לי ספק שזה מתכון שילך איתי יד ביד לאורך שנים. מתכון כל כך קל, הכל בקערה אחת ולתנור.

וגם אם אתם חושבים שזה לא בדיוק בראוניז, תחכו ותראו אחרי הקירור כמה הוא פאדג'י ושוקולדי .. והטעם האגוזי של הנוטלה, זה פשוט מדהים!

 

בראוניז נוטלה מ-5 מצרכים ( תבנית ריבוע 20*20):

600 גרם ממרח "נוטלה"

3 ביצים

60 גרם קמח (6 כפות)

4 כפות קקאו

3 כפות חלב

 

לקישוט:

נוטלה

אגוזי לוז / אגוזים מסוכרים

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-160 מעלות.

 

מניחים בקערה את הנוטלה , מוסיפים את הביצים ובעזרת כף או מרית מערבבים היטב, בהתחלה זה יהיה קצת קשה אחרי מספר שניות זה מתאחד והופך לקל יותר.

לאחר מכן מוסיפים את הקקאו והקמח, מערבבים היטב (ממשיכים לערבב עם הכף , בשלב הזה יותר נוח מאשר מטרפה , מוסיפים את החלב ומערבבים שוב עד איחוד.

מעבירים את הבלילה לתבנית ריבוע מרופדת בנייר אפייה, בזהירות משטחים עם הגב של הכף.

 

 

אם אתם רוצים לקשט את הבראוניז זה בדיוק הזמן. מעבירים כף של ממרח נוטלה לשקית זילוף, יוצרים חור בקצה השקית ומזלפים פסים לאורך , לוקחים קיסם ויוצרים עם הקיסם פסים לכיוון הנגדי, כך יוצרים ציור “משויש”.

אפשר גם לקחת כפית נוטלה , לפזר מעל הבראוניז ובעזרת קיסם ליצור צורות של “שיש”.

מפזרים מעל מעט אגוזים ומכניסים לאפייה כ-20 דקות. אם הבראוניז לא קיבל קרום ונשאר רטוב, משאירים ל5 דקות נוספות.

הבראוניז הזה נאפה מהר ולכן חשוב לא לייבש אותו כדי שישאר פאדג’י ועסיסי.

מיד אחרי האפייה מעבירים את הבראוניז למקפיא! כן כן למקפיא ישר מהתנור, משאירים את הבראוניז לפחות שעתיים ואפשר גם לילה.

 

אחרי קירור מלא , פורסים את הבראוניז לקוביות. את הבראוניז שומרים בקופסא אטומה במקרר.

 

[js-disqus]