סטיקי באנס ( Sticky Buns )
סטיקי באנס- שבלולי שמרים, מלית קינמון רוטב טופי ופקאן (12 יחידות):
לבצק שמרים:
25 גרם שמרים טריים
כוס חלב חמים – 250 מ"ל ( חצי דקה במיקרו)
½4 כוסות קמח ( 630 גרם )
1/2 כוס סוכר (100 גרם )
2 ביצים
100 גרם חמאה
קורט מלח
מלית קינמון וסוכר חום:
100 גרם חמאה רכה מאוד
2 כוסות סוכר חום כהה דחוס
4 כפות מלאות קינמון ( אפשרי גם יותר)
רוטב טופי ופקאן:
115 גרם חמאה מומסת
120 גרם סוכר חום כהה
50 גרם דבש
1 כפית קינמון
100 גרם פקאן ( שלם או גרוס )
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים וסוכר, מחברים וו לישה ומתחילים להפעיל על מהירות נמוכה. תוך כדי פעילות המיקסר מוסיפים את הביצים והחלב.
לאחר מכן מוסיפים את החמאה והמלח, ממשיכים ללוש במשך כעשר דקות עד בצק חלק ואחיד.
מניחים את הבצק בעקרה משומנת ומשאירים להתפחה עד הכפלת הנפח.
בזמן שהבצק תופח מכינים את הרוטב: בקלחת מניחים את החמאה, סוכר ודבש, ממיסים על להבה נמוכה עד המסה מלאה של הסוכר והחמאה. מוסיפים לבסוף את הקינמון ומורידים מהגז. מניחים בצד עד ההרכבה
בקערה נפרדת ערבבים את חומרים המילוי : סוכר חום, קינמון.
משמנים היטב עם חמאה רכה את התבנית בה אנחנו אופים את השושנים.
בתחתית התבנית מניחים את בלילת הטופי שהכנו מראש, מיישרים לשכבה אחידה. מעל שכבת הטופי מפזרים פקאנים אפשר פקאנים גרוסים או שלמים.
לאחר התפחה מלאה מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, מניחים על משטח מקומח ומתחילים לרדד למלבן דק.
מורחים את החמאה הרכה על כל הבצק , מפזרים את הסוכר והקינמון ומהדקים לבצק עם הידיים.
מגלגלים לרולדה ופורסים לשושנים. את השושנים מניחים בתבנית מעל רוטה הטופי. מסדרים אותם במרווחים שווים.
מניחים להתפחה עד הכפלת הנפח.
לאחר הכפלת הנפח מכניסים לאפייה כ-35 עד 40 דקות או עד שהחלק העליון זהוב.
מוציאים את התבנית מהתנור, לוקחים צלחת הגשה, מניחים מעל התבנית והופכים בזהירות!! ( זה רותח) את התבנית כך שהחלק של הטופי יהיה החלק העליון.
מרימים את התבנית לאט ובזהירות כדי לוודא שכל הבצק התנתק היטב מהתבנית.
מחכים מעט לצינון קל ואוכלים!
[js-disqus]