fbpx

עוגת שיש פרווה רכה ועסיסית

23 מאי 2021 מאת עדי קלינגהופר

 

כמה דברים לפני שמתחילים:

את קמח הכוסמין נין להחליף לקמח לבן תופח , כ- 350 גרם.

אל תפחדו לערבב יותר מידי את הבלילות, מכיוון שבלילת השוקולד היא די סמיכה היא נוטה לרדת לתחתית התבנית.

אם אתם אופים את העוגה בסיר פלא שהוא עשוי מטפלון אין צורך לשמן!!!

אם אתם אופים את העוגה בתבנית שהיא לא נון סטיר ולא טפלון רצוי לשמן את התחתית/ להניח נייר אפייה.

 

עוגת שיש פרווה רכה ועסיסית ( 2 תבניות אינגליש קייק / סיר פלא בקוטר 26 ):

 

לבלילת העוגה:

6 ביצים

1 כוס שמן קנולה

1 כוס מיץ תפוזים

¼1  כוסות סוכר

½2  כוסות קמח כוסמין לבן תופח של "סוגת" ( 325 גרם)

קורט מלח

 

לבלילת השוקולד:

100 גרם שוקולד מריר

1 כף שמן קנולה

2 כפות אבקת קקאו

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 170 מעלות מצב סטטי.

 

מתחילים עם בלילת העוגה: בקערת המיקסר מניחים ביצים ומתחילים להקציף עם וו בלון. מוסיפים תוך כדי את הסוכר וממשיכים להקציף במשך 7 דקות לפחות עד קציפה בהירה תפוחה ואוורירית.

לאחר קבלת קציפה תפוחה מוסיפים בזרם דק את השמן וממשיכים להקציף. לאחר מכן מוסיפים את מיץ התפוזים וקורט מלח וממשיכים להקציף מספר שניות עד בלילה אחידה.

מוסיפים מחצית מהקמח אל קערת המיקסר ומקפלים היטב ( אני ממליצה להשתמש במטרפה גדולה זה יעשה לכם חיים קלים יותר ) מוסיפים את המחצית השנייה של הקמח ומקפלים עד בלילה חלקה ללא גושים.

 

ממשיכים אל בלילת השוקולד: בקערה מניחים שוקולד מריר ושמן קנולה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה של השוקולד. מוסיפים את הקקאו וטורפים היטב עד בלילה חלקה ללא גושים.

 

מוזגים כ-1/4 מבלילת העוגה אל קערת השוקולד, טורפים היטב את השוקולד כך שנקבל בלילה שוקולדית מעט סמיכה.

 

מתחילים בהרכבה:

מרפדים תבנית בנייר אפייה , אם משתמשים בתבנית עם ציפוי טפלון אין צורך לשמן!

מניחים מבלילת העוגה בתבנית כמחצית מגובה התבנית , מעל הבלילה מניחים 4 כפות גדושות של בלילת השוקולד ולאחר מכן בעזרת סכין או מזלג , מערבבים בין הבלילות ויוצרים צורה של שיש ( אל תפחדו לערבב, בלילת השוקולד סמיכה ולכן נוטה לרדת לתחתית התבנית) .

מעלת השכבה הזו מוזגים עוד מבלילת העוגה כך שתגיע ל3/4 מגובה התבנית , מעל מניחים עוד 4 כפות גדושות של בלילת השוקולד ומשיישים שוב.

 

מכניסים את העוגות לאפייה כ- 40 עד 50 דקות  או עד שהעוגות זהובות וקפיציות למגע. ניתן לבדוק בעזרת קיסם שיוצא עם פירורים לחים.

 

אם אתם רוצים להוסיף שוקולד מעל העוגה ניתן לעשות זאת כ- 10 דקות לפני הוצאת העוגה מהתנור כדי שלא ישרף במהלך האפייה. מקרבים מעט את תבנית התנור מניחים פשוט מספר קוביות שוקולד מעל העוגה ומחזירים לאפייה.

 

מצננים את העוגות , מחלצים מהתבנית, מפדרים מעט אבקת סוכר ופורסים.

העוגה נשמרת בקופסא אטומה כ- 4 ימים בטמפרטורת החדר.

 

הפוסט בשיתוף "סוגת".

 

[js-disqus]