fbpx

עוגת מספרים שוקולית

19 יולי 2021 מאת עדי קלינגהופר

עוגת מספרים שוקולית ( 2 מספרים בגודל A4 )

 

לבצק פריך שוקולית:

550 גרם קמח

400 גרם חמאה

150 גרם שקדים טחונים

150 גרם אבקת סוכר

40 גרם שוקולית לאפייה

10 גרם קקאו

2 ביצים

קורט מלח

 

לקרם:

500 מ"ל שמנת מתוקה

250 גרם מסקרפונה

3 כפות אבקת סוכר

3 כפות פודינג וניל

 

לקישוט: מקרונים, ברואניז, שוקולד מגורד, פופקורן מקורמל וכו'

 

אופן ההכנה:

 

מתחילים עם הבצק: בקערת המיקסר מניחים חמאה, קמח, שוקולית , קקאו , אבקת סוכר, שקדים טחונים. מחברים וו גיטרה ומפעילים את המיקסר על מהירות בינונית.

מוסיפים ביצים ומלח וממשיכים בפעילות המיקסר עד קבלת בצק דביק.

בעזרת מרית מעבירים את הבצק לניילון נצמד ומכניסים לקירור כשעתיים.

 

מחממים תנור ל- 175 מעלות.

 

לאחר קירור הבצק מחלקים אותו ל- 4 חלקים. כל חלק מקמחים היטב! ומרדדים על נייר אפייה מקומח לבצק דק.

מניחים שבלונה של מספר מעל הבצק וחותכים בעזרת סכין את צורת השבלונה.

מעבירים את הנייר אפייה עם הבצק לתבנית אפייה ומכניסים לאפייה כ- 15-20 דקות או עד שהבצק יציב.

 

כך חוזרים עם שאר החלקים.

 

מניחים את הבצק בצד לצינון וממשיכים אל הקרם.

 

בקערת המיקסר מניחים שמנת מתוקה, מסקרפונה, אבקת סוכר ופודינג וניל. בעזרת וו בלון מקציפים את כל החומרים עד קבלת קצפת יציבה.

מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנטר עגול חלק.

 

שלב ההרכבה: מניחים את המספר על צלחת הגשה/ משטח.

מעל המספר מזלפים תלוליות של קרם. מעל הקרם מניחים את השכבה השנייה של המספר. מעל השכבה השנייה שוב מזלפים את הקרם.

ועכשיו מקשטים כמו שאוהבים ומכניסים למקרר להתייצבות. לאחר מכן ניתן לאכול.

 

את הרכבת העוגה כדאי להכין ביום ההגשה. את הבצק הפריך ניתן להכין כבר יום קודם.

 

[js-disqus]