מאפה פילו גבינה ותפוחים
מאפה פילו גבינות ותפוחים ( 12 יחידות ):
1 חבילה דפי פילו מופשרים על פי הוראות היצרן
1 קופסא של מלית תפוחי עץ וקינמון של מימונ'ס
למלית גבינות:
500 גרם גבינת ריקוטה
250 גרם גבינה כחושה ( טוב טעם או כנען )
1 אינסטנט פודינג וניל של מימונ'ס
3 כפות סוכר
ספריי שמן להתזה או 100 גרם חמאה מומסת
לקישוט –
שקדים
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 180 מעלות, סטטי.
מכינים את מלית הגבינות – בקערה מניחים גבינת ריקוטה, גבינה כחושה, פודינג וניל וסוכר, מערבבים היטב עד קבלת קרם אחיד.
את הקרם גבינה מעבירים לשקית זילוף.
מרכיבים את המאפה- מניחים דף פילו על משטח עבודה, מתיזים ספריי שמן או מברישים בחמאה.
מזלפים בחלק הצר של הדף פס של מלית גבינה, ליד מלית הגבינה מניחים לאורך הפס מלית תפוחים.
מתחילים לגלגל ל"סיגר" לאחר מכן מתיזים בחלק העליון ספריי שמן או מברישים בחמאה ועכשיו מגלגלים לצורת שבלול.
כך חוזרים עם כל שאר דפי הפילו.
את השבלולי פילו מניחים בתבנית אפייה משומנת, משמנים מעט את החלק העליון, מפזרים שקדים ומכניסים לאפייה כ- 30 עד 35 דקות או עד הזהבה.
מוציאים מהתנור , מקשטים באבקת סוכר ואוכלים!
[js-disqus]