לחמניות קוואקר וגרעינים סופר רכות
לחמניות קוואקר וגרעינים סופר רכות ( 12 לחמניות ):
לבצק:
400 גרם קמח
120 גרם קוואקר
20 גרם שמרים טריים
1/3 כוס סוכר
1/3 כוס שמן קנולה
2 ביצים
240 מ"ל מים
1 כפית מלח
ביצה להברשה
לציפוי:
100 גרם גרעיני חמנייה
100 גרם גרעיני דלעת
100 גרם קוואקר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 175 מעלות, טורבו.
בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים ,קוואקר , סוכר, שמן, ביצים ומים , מחברים וו לישה ומתחילים בפעילות המיקסר על מהירות בינונית מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ- 15 דקות עד קבת בצק אחיד וגמיש.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מניחים להתפחה עד הכפלת הנפח.
לאחר הכפלת הנפח מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח, מחלקים את הבצק ל-12 חלקים.
כל חלק מכדררים ומגלגלים לצורת כדור.
את הלחמניות מניחים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה במרווחים שווים ומשאירים בטמפ' החדר עד הכפלת הנפח ( 30-50 דקות ).
לאחר הכפלת הנפח מברישים את הלחמניות בביצה , מפזרים מעל גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת ולבסוף את הקוואקר ( יש חשיבות לפיזור הקוואקר בסוף, כך יתפסו כל הגרעינים על הלחמנייה ) לקישוט ומכניסים לאפייה כ- 15-20 דקות או עד הזהבה של הלחמניות.
מוציאים את הלחמניות מאפייה, מצננים ומכינים איתן כריך טעים!!!
[js-disqus]