חיתוכיות אוראו ונוטלה ללא אפייה
יש מתכונים שהם "לגזור ולשמור". המתכון הזה הוא נכנס תחת הקטגוריה הזאת.
מתכון שמתאים תמיד, מתכון שכל אחד יכול , מתכון שכל כך קל להכין … שאתם לא תאמינו!
בפעם הראשונה שטעמתי את החיתוכיות לא האמנתי שזה מה שיצא , חשבתי שאולי זה יהיה מתוק מידי , רך מידי , רציתי שזה יהיה בול! חיתוכיות טעימות שכיף לאכול עם מרקם של כדור שוקולד אבל לא בדיוק.
ואיכשהו הכנתי בטעות את המתכון הזה .. המתכונים שהם בטעות בסוף נחשבים להכי טובים.
תכינו את הכוס קפה , לערב לבוקר זב לא באמת משנה , קופסא של חיתוכיות בצד כי זה פשוט מתאים לכל שעה ביום.
כמה הערות לפני שמתחילים:
את הממרח אפשר להחליף לכל ממרח שוקולד שהוא במצב מוצק ולא נוזלי ( השחר , עלית וכו' )
אם אתם מחליפים ממרח תקחו בחשבון שלא ישאר הטעם האגוזי של הנוטלה.
את העוגיות אפשר להמיר לכל עוגייה שאוהבים באותו המשקל כמובן ( אני אישית לא ממליצה לוותר על האוראו ).
את הציפוי של השוקולד חלב אפשר לעדן עם שוקולד מריר למי שרוצה להפחית במתיקות – 100 גרם שוקולד חלב , 100 גרם שוקולד מריר.
אם אתם רוצים את החיתוכיות חזקות יותר , עם יותר עוגיות ניתן להוסיף עוד 50 גרם עוגיות טחונות
חיתוכיות אוראו ונוטלה ללא אפייה (תבנית ריבוע 20*20):
150 גרם עוגיות אוראו
100 גרם עוגיות פתיבר שוקולד
120 גרם חמאה מומסת
100 גרם אבקת סוכר
330 גרם נוטלה
לציפוי:
200 גרם שוקולד חלב
2 כפות ממרח שוקולד לבן או נוטלה
עוגיות אוראו
אופן ההכנה:
במעבד מזון טוחנים עוגיות אוראו ופתיבר עד פירורים דקים ( כמו מרקם של חול ).
מעבירים את הפירורים לקערה גדולה, מוסיפים את החמאה המומסת והנוטלה, מערבבים היטב בעזרת כף עץ.
מוסיפים את אבקת הסוכר וממשיכים לערבב עד שמקבלים עיסה אחידה במרקם של בצק.
משטחים את הבלילה בתבנית מרובעת מרופדת בנייר אפייה. מעבירים לקירור במשך כשעתיים .
לציפוי: מחממים במיקרוגל את השוקולד חלב בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה. את השוקולד חלב מוזגים מעל הבלילה שכבר התמצקה במקרר, משטחים את השוקולד.
מעבירים לשקית זילוף 2 כפות ממרח. את הממרח מזלפים כפסים ארוכים מעל השוקולד ויוצרים בעזרת קיסם צורה משויישת, מניחים מעל עוגיות אוראו. מעבירים לקירור להתמצקות כשעה.
לאחר התמצקות, מחלצים מהתבנית, פורסים לריבועים ומניחים על צלחת הגשה.
את החיתוכיות שומרים בקירור.
[js-disqus]