גראטן תפוחי אדמה
גראטן תפוחי אדמה ( תבנית פיירקס קוטר 24)
8 תפוחי אדמה גדולים
500 מ"ל שמנת לבישול
4 כפות פתיתי פרמזן של השף הלבן
200 גרם פתיתי מוצרלה של השף הלבן
מלח
פלפל
אבקת שום
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 190 מעלות, טורבו.
קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות דקות. ( אפשר גם להשאיר את הקליפה ולרחוץ היטב היטב את תפוחי האדמה )
מניחים בתבנית פיירקס את תפוחי האדמה בצורת מניפה, באופן חופשי.
בקערה מניחים שמנת מתוקה, פתיתי פרמזן, פתיתי מוצרלה, מלח, פלפל, אבקת שום ומערבבים.
מוזגים את הבלילה מעל תפוחי האדמה. מעל הכל מפזרים מעט פרמזן ופתיתי מוצרלה, עוטפים בנייר כסף ומכניסים לאפייה למשך כשעה.
לאחר כשעה מורידים את נייר הכסף ומחזירים לאפייה למשך כ- 20 דקות או עד הזהבה.
מוציאים מאפייה ומגישים.
את הגראטן אוכלים ביום ההכנה.
פרסום ממומן בשיתוף השף הלבן
[js-disqus]