fbpx

פרנץ' טוסט עם שוקולד

30 מרץ 2020 מאת עדי קלינגהופר

רגע לפני שמגיע פסח זה בדיו' הזמן לנקות את החמץ.

כמובן שהמקפיא שלי מלא בכיכרות לחם, שאין בהן כל שימוש. אז החלטתי להכין מהן ארוחת בוקר, פרנץ' טוסט!

ארוחת בוקר מתוקה ומפנקת וכל כך קלה להכנה.

פרנץ' טוסט קלאסי במילוי שוקולד מפנק.

פרנץ’ טוסט שוקולד ( 6 יחידות פרנץ' טוסט )

 

לבלילה:

2 ביצים

3/4 כוס חלב

3/4 כוס שמנת מתוקה

3 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל

קינמון ( לא חובה)

 

6 פרוסות לחם לבן עבה / 12 פרוסות לחם אחיד פרוס

צנצנת נוטלה קטנה

200 גרם קוביות שוקולד מריר

50 גרם חמאה- לטיגון

 

אופן ההכנה:

בקערה מניחים ביצים, חלב, שמנת, סוכר, תמצית וניל וקינמון (אם רוצים). טורפים היטב עד בלילה אחידה.

 

אם משתמשים בפרוסת לחם עבה מתוך כיכר , חורצים לרוחב הפרוסה מעין כיס , נעזרים בסכין משוננת. לתוך הכיס מכניסים קוביות שוקולד או חצי טבלה של קוביות שוקולד.

 

אם משתמשים בלחם פרוס אחיד , אין אפשרות לעשות “כיס”, לכן מורחים נוטלה על פרוסה אחת, באמצע הפרוסה מניחים רבע טבלה של קוביות שוקולד, על פרוסה נוספת מורחים ממש מעט נוטלה, סוגרים את 2 הפרוסות לסנדוויץ’.

 

מחממים מחבת עם חמאה ,

את הפרוסות המוכנות עם השוקולד טובלים בבלילה מ2 הצדדים, מעבירים לטיגון במחבת חמה עם חמאה , מטגנים את הפרוסות מכל צד, עד הזהבה.

מניחים על צלחת הגשה , אפשר גם לפדר באבקת סוכר.