fbpx

עוגת רולדה שוקולד וחלבה

31 יולי 2020 מאת עדי קלינגהופר

היא בין העוגות הכי נוסטלגיות שיש.

אני זוכרת את עוגות הרולדה של סבתא שלי , בטעם ווניל וגם שוקולד , אחרי ארוחות שישי ליד התה.

חוץ מזה שהיא כל כך טעימה יש בה משהו מרשים כשהיא מגיעה לא כמו כל עוגה רגילה. כשפורסים אותה מגלים רולדה מהממת , אפשר להתאים כל קרם לכל רולדה, יש גם רולדת שוקולד וגם רולדת ווניל.

היום הטעמים הם רחבים ויש באמת המון. הפעם החלטתי שאני נשארת עם הטעמים של הבית אבל עם זאת היא כל כך מרשימה ומיוחדת. טעמים של חלבה ושוקולד , למעלה קצת פיסטוק.

באמת רולדה מושלמת , ליום שישי או לכל יום במהלך השבוע …

 

כמה דברים לני שמתחילים :

את הרולדה חובה לגלגל בהתחלה כשהיא עדיין חמימה , אם תגלגלו אותה כשהיא קרה היא תתפרק לכם.

בקרם עצמו אפשר לוותר על החלבה ופשוט לעשות קצפת רגילה.

 

עוגת רולדה שוקולד וחלבה( המתכון מתאים לתבנית תנור ):

לרולדה שוקולד:

6 ביצים

3/4 כוס סוכר

1/4 כוס שמן קנולה

3/4 כוס קמח

1/3 כוס קקאו

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

 

למילוי:

250 מ”ל שמנת מתוקה

1/2 כוס חלב

4 כפות אינסטנט פודינג וניל

4 כפות סוכר

2 כפות ממרח חלבה / טחינה גולמית

 

לציפוי:

200 מ”ל שמנת מתוקה

200 גרם שוקולד מריר

 

לקישוט: שיערות חלבה, פיסטוק

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל-170 מעלות. מניחים נייר אפייה על תבנית תנור אפייה ומשמנים את נייר האפייה עם ספריי שמן או חמאה.

 

בקערת המיקסר מניחים ביצים, ומתחילים להקציף עם וו בלון. מוסיפים את הסוכר ומקציפים עד קציפה תפוחה ובהירה. תוך כדי פעילות המיקסר מוסיפים את השמן קנולה וממשיכים להקציף עד איחוד.

מנפים אל קערת המיקסר קמח, קקאו , אבקת סודה לשתייה, אבקת אפייה וקורט מלח. בעזרת מטרפה מקפלים בעדינות! א תהבלילה עד קבלת בלילה אחידה. תזהרו מקיפול יתר ותנסו לשמור כמה שיותר על נפח הבלילה.

כאשר הבלילה אחידה מוזגים אותה מעל נייר האפייה, משטחים בעדינות בעזרת מרית כך שהבלילה תהיה על כל שטח התבנית.

מכניסים לאפייה כ – 12 עד 15 דקות או עד שהעוגה קפיצית למגע.

 

מוציאים מאפייה, מניחים בצד לחמש דקות הצטננות.

 

בינתיים מכינים נייר אפייה על משטח עבודה, מעליו מנפים קקאו כך שיכסה את כל הנייר אפייה.

מעבירים את הרולדה אל נייר האפייה עם הקקאו כך שהצד שהיה למעלה יהיה עכשיו הצד התחתון. זאת אומרת הצד העליון יהיה על הקקאו.

נעזרים בנייר אפייה ובעדינות מגלגלים לרולדה לא הדוקה. מניחים בצד להצטננות לפחות כשעה.

 

מכינים את קרם המילוי: בקערת המיקסר מניחים שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל, סוכר וממרח חלבה, מקציפים עם וו בלון עד קציפה יציבה.

 

מרכיבים את הרולדה: כאשר הרולדה הצטננה, בזהירות רבה פותחים את הרולדה בחזרה למצבה הראשוני כך שתהיה שטוחה.

מעל הרולדה מניחים את הקרם ומורחים על כל שטח הרולדה. נעזרים שוב בנייר אפיה ומגלגלים בזהירות את הרולדה.

( אתם יכולים מהצד הרחב ואפשר מהצד השני זה תלוי בכם).

מעבירים את הרולדה לקירור כ-4 שעות או  הקפאה שעתיים.

 

מכינים את הציפוי: בקערה מניחים שוקולד מריר ושמנת מתוקה, מחממים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

 

מניחים את הרולדה הקרה מעל רשת , ומצפים את הרולדה בגנאש, מחכים שכל עודי הציפוי ירדו וכשהציפוי מעט יציב מעבירים בעזרת פלטה לצלחת הגשה.

 

את הרולדה שומרים במקרר כ-5 ימים.