fbpx

עוגת גלידה במבה

16 אוקטובר 2020 מאת עדי קלינגהופר

 

 

עוגת גלידה במבה ( 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית ריבוע 24*24):

 

לשכבת הגלידה:

400 גרם חלב מרוכז ( פחית אחת )

500 מ"ל שמנת מתוקה

250 גרם גבינת מסקרפונה

4 כפות ממרח חמאת בוטנים ( ממיסים במיקרוגל 30 שניות )

2 שקיות במבה

אופציה לתוספת: 4 כפות ממרח נוגט

 

1 שרוול עוגיות פתיבר

 

לציפוי:

150 גרם ממרח חמאת בוטנים

1 שקית במבה נוגט

 

אופן ההכנה:

 

מתחילים עם שכבת הגלידה:  בקערת המיקסר מניחים שמנת מתוקה ומסקרפונה, בעזרת וו בלון מתחילים להקציף על מהירות בינונית עד קציפה מעט יציבה.

מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים תוך כדי את החלב מרוכז. ממשיכים לערבב ממש מעט רק עד איחוד החומרים.

 

מוציאים את קערת המיקסר , אל הקערה מוסיפים במבה חתוכה ל-2 ( אפשר גם לרסק אותה או להכניס אותה שלמה ). מקפלים עם מרית עד שכל הבמבה נטמעת בבלילה.

מוסיפים את ממרח חמאת הבוטנים שהמסנו, מקפלים מעט ( אני אוהבת שזה נראה כמו שיש , אפשר כמובן לערבב היטב עד שכל חמאת הבוטנים נטמעת בבלילה ).

אם אתם רוצים להוסיף ממרח נוגט זה הזמן! תוסיפו אותו בתנועות קיפול בדיוק כמו חמאת הבוטנים.

 

מתחילים בהרכבה:

בתחתית התבנית מסדרים עוגיות פתיבר צמודות אחת לשנייה. מעל עוגיות הפתיבר מניחים מחצית מבלילת הגלידה. משטחים לשכבה ישרה בעזרת פלטה / גב של כף.

מעל הבלילה מניחים שכבה נוספת של פתיבר כך שהעוגיות יהיו צמודות, מעל העוגיות מניחים את הבלילה שנותרה, משטחים עד שכבה ישרה.

מעבירים את העוגה להקפאה , לפחות כ-6 שעות או לילה.

 

לציפוי: מחממים את ממרח חמאת הבוטנים במיקרוגל כ-30 שניות או עד המסה מלאה , שומרים 4 כפות בצד.

 

את הממרח מוזגים מעל העוגה הקפואה, מטים בזריזות לכל הצדדים כך שהשכבה תהיה ישרה.

מקשטים עם במבה נוגט , בזהירות מניחים אחד על השני ובונים מגדל אבל בזהירות!

מחזירים להקפאה נוספת עד התייצבות לפחות כשעה.

מעל הבמבה הקפואה מזלפים מעט ממרח חמאת בוטנים שהשארנו בצד , מחלצים ומגישים.

 

העוגה נשמרת במקפיא כשבוע.