fbpx

לחמניות פיצה – שום

11 אוקטובר 2020 מאת עדי קלינגהופר

לחמניות פיצה עם שום ובזיליקום ( 15 יחידות ):

 

לבצק:

500 גרם קמח

20 גרם שמרים טריים

3 כפות סוכר

1 ביצה M

40 מ"ל שמן זית ( 4 כפות )

250 מ"ל מים פושרים

קורט מלח

 

*ביצה להברשה

 

למילוי:

200 גרם עגבניות מרוסקות

250 גרם מוצלרה מגורדת

100 גרם גבינת פרמז'ן

 

אופציה לתוספות : זיתים , תירס וכו'

 

לציפוי:

50 גרם חמאה מומס

כפית אבקת שום / 2 שיני שום – תכתשו או תגרדו על פומפייה

חופן עלי  בזיליקום קצוצים דק

50 גרם גבינת פרמז'ן

 

אופן ההכנה:

מתחילים עם הבצק – בקערה מניחים קמח , שמרים, סוכר ומתחילים לערבב בעזרת וו לישה. מוסיפים את הביצה , השמן והמים וממשיכים לערבב כעשר דקות, לבסוף מוסיפים את המלח מערבבים כדקה נוספת. מתקבל בצק מעט דביק וזה בסדר, מעבירים לקערה משומנת ומניחים כשעה להתפחה בטמפרטורת החדר.

 

מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו.

 

לאחר שעה התפחה מוציאים את הבצק מהקערה, מחלקים ל- 15 חתיכות. כל חתיכה מרדדים מעל משטח מקומח למלבן דק. בקצה המלבן מורחים מעט עגבניות מרוסקות, מפזרים מעט מוצרלה ופרמז'ן. אם אתם רוצים להוסיף תוספות זה הזמן. מגלגלים לנחש ארוך מהדקים מעט עם הידיים ויוצרים לחמניות קשר.

מניחים את הלחמניות במרווחים קטנים על מגש אפייה להתפחה כחצי שעה. מברישים בביצה ומכניסים לאפייה כ- 25 דקות או עד הזהבה מלאה.

 

לציפוי: ממיסים חמאה במיקרוגל , מוסיפים את השום והבזיליקום , מברישים את הלחמניות החמות בחמאה. מגרדים מעל מעט פרמז'ן ומגישים.