fbpx

לחמניות המבורגר

24 נובמבר 2020 מאת עדי קלינגהופר

לחמניות המבורגר רכות ( 15 לחמניות ):

1 ק"ג קמח

50 גרם שמרים טריים

5 כפות סוכר

2 ביצים

400 מ"ל מים פושרים

1/2 כוס שמן קנולה ( אפשר גם שמן זית )

1 כפית מלח

 

ביצה להברשה

שומשום לקישוט

שמן זית להברשה לאחר אפייה

 

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מניחים קמח , שמרים וסוכר , מחברים וו גיטרה ומתחילים לערבב.

מוסיפים את הביצה, שמן הזית והמים הפושרים בהדרגה וממשיכים לערבב על מהירות נמוכה.

לבסוף מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כעשר דקות נוספות.

מניחים את הבצק בקערה משומנת היטב! ומשאירים להתפחה כשעה או עד הכפלת הנפח.

 

לאחר הכפלת הנפח מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח. מחלקים את הבצק ל- 15 חתיכות שוות ( 50-60 גרם כל חתיכה ).

מגלגלים כל חתיכה לכדור ומניחים על נייר אפייה במרווחים שווים, מניחים להתפחה עד הכפלת הנפח.

 

מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו.

לאחר שהלחמניות תפחו מברישים בעדינות עם ביצה , מפזרים מעל שומשום ומכניסים לאפייה כ- 15 עד 20 דקות או עד הזהבה.

מוציאים מאפייה ומיד מברישים עם שמן זית .

מניחים ללחמניות להתקרר ואוכלים! או ששומרים בשקית אטומה במקפיא.