fbpx

חיתוכיות ריבת חלב

31 מאי 2021 מאת עדי קלינגהופר

חיתוכיות ריבת חלב ( תבנית 20*20):

 

לבצק:

300 גרם חמאה

67 גרם סוכר לבן

80 גרם אבקת סוכר

363 גרם קמח לבן

קורט מלח

 

למילוי: 1 קופסא של ריבת חלב

 

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מניחים חמאה קרה, סוכר לבן ואבקת סוכר, מחברים וו גיטרה ומערבבים עד הקרמה.

מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים עד בצק חלק ואחיד ללא גושים.

את הבצק מעבירים לקערה, מניילנים ומכניסים למקרר למשך שעה.

לאחר קירור של שעה ממשיכים, מחממים תנור ל-160 מעלות, מצב סטטי.

 

מרפדים את תחתית התבנית המרובעת בנייר אפייה.

מחצית מהבצק (או 2/3 מהבצק אם אתם רוצים תחתית עבה יותר ) מניחים בתחתית התבנית ומהדקים עם הידיים עד שכבה אחידה. לקראת הסוף ניתן להעזר בפלטה קטנה כדי לקבל תחתית ישרה. את שאר הבצק מחזירים למקרר.

מכניסים את הבצק לאפייה כ- 2 דקות או עד שהתחתית מתחילה להזהיב מעט.

מוציאים את הבצק מאפייה ומניחים לצינון בצד כ- 10 דקות.

מחממים מעט את ריבת החלב במיקרוגל כדי שתהיה קלה ונוחה למריחה ( אין צורך יותר מ- 20 שניות).

מניחים את ריבת החלב מעל התחתית שהצטננה, ומורחים בעזרת פלטה קטנה ( בעדינות!) את ריבת החלב , תזהרו לא לפורר את הבצק. כאשר כל שכבת הבצק מכוסה בריבת חלב מוציאים את הבצק שנותר לנו מהמקרר ובעזרת הידיים חותכים חתיכות קטנות כמו קראמבלס ומפזרים באופן חופשי את כל הבצק כך שיכסה את כל שכבת ריבת החלב.

מחזירים לאפייה במשך כ- 30 דקות או עז שהבצק מתחיל להזהיב ממש מעט.

 

מוציאים מאפייה מצננים לפחות כשעה, מחלצים ופורסים לריבועים.