fbpx

בורקס גבינה מתוקה ושוקולד

23 אפריל 2020 מאת עדי קלינגהופר

טוב זה אחד הדברים הכי טובים שהכנתי בתקופה האחרונה!

מאפה בצק עלים כמו בורקס עם מילוי גבינה מתוקה ( כמו של גביניות ) ותוספת שוקולד, למעלה קצת שקדים פרוסים ובסוף בסוף אחרי האפייה זילוף קטן של שוקולד חלב , ביס אחד מזה ואתם בחלום!

כשאין בתי קפה, אנחנו מנסים להביא את בית הקפה הביתה עם מאפים שווים ומנחמים.

יש פעמים שכבר אין כוח להתחיל להתעסק עם בצקים או שפשוט בא לכם משהו קל ופשוט שיהיה טעים במיוחד.

אז איזה כיף שאת המאפה הזה הכנתי בחמש דקות! והכל בזכות הבצק עלים של שמרית , שכבר מהסופר קניתי אותו מופשר ומרודד, מוכן לאפייה.

כל מה שנשאר לי זה רק לפרוס את הבצק , למלא עם מלית הגבינה והשוקולד, להכניס לאפייה .. ולא לשכוח להכין קפה (:

 

 

בורקס גבינה מתוקה ושוקולד ( 6 יחידות גדולות):

 

1 חב’ בצק עלים מצונן ומרודד של שמרית

 

100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות / מקלות שוקולד / שוקולד קצוץ

 

לגבינה:

225 גרם גבינת שמנת

250 גרם גבינת ריקוטה

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

2 כפות קורנפלור

1 חלמון

1/2 כוס סוכר

 

לציפוי:

1 חלמון

שקדים פרוסים

 

לקישוט:

100 גרם שוקולד חלב

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל – 190 מעלות, טורבו.

 

מכינים את מלית הגבינה: בקערה מניחים את כל המצרכים וטורפים היטב עד בלילה חלקה ללא גושים , מניחים במקרר עד הרכבה או שמעבירים לשקית זילוף ושומרים בקירור.

 

 

 

פותחים את חבילת בצק העלים ופורסים על משטח עבודה.

חותכים את הבצק ל -6 קוביות שוות.

מעל כל קובייה מזלפים פס ממלית הגבינה או שאפשר גם להניח עם כפית.

מעל פס הגבינה מניחים 3 קוביות שוקולד או שוקולד קצוץ כמה שאוהבים.

 

סוגרים את הקובייה, מקפלים מעל המלית חצי מהבצק  ומהצד השני סוגרים את החצי השני ומקבלים מעין צורת גליל, מעבירים לתבנית אפייה וכך חוזרים עם שאר הבצק.

את קצוות הגליל סוגרים עם האצבעות בעדינות כדי שהמלית לא תברח.

 

מברישים את הבצק עם חלמון, מפזרים מעט שקדים פרוסים ומכניסים לאפייה כ-15 עד 20 דקות או עד הזהבה.

 

לקישוט: ממיסים במיקרוגל שוקולד חלב בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

מזלפים מעט מהשוקולד המומס מעל הבורקסים ומגישים.