טירמיסו פיסטוק משפחתי
כמה דברים לפני שמתחילים.
אם אתם לא אוהבים קפה, על אבקת הקקאו אפשר לוותר ואת הבישקוטים אפשר לטבול בחלב במקום בקפה.
את העוגה אפשר להכין גם בתבנית מלבנית.
טירמיסו פיסטוק (תבנית פיירקס עגולה בקוטר 24 ס"מ):
לקרם מסקרפונה:
2 חבילות מסקרפונה מסדרת COLLECTION
500 מ"ל שמנת מתוקה 32% של השף הלבן
3 כפות אבקת סוכר
1 כפית מחית וניל
4 כפות גדושות מחית פיסטוק
2 חבילות בישקוטים
קפה לטבילה – 2 כפות קפה נמס עם כוס מים רותחים
לקצפת:
250 מ"ל שמנת מתוקה 32% של השף הלבן
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 כפות אבקת סוכר
1 כף מחית פיסטוק
לקישוט:
100 גרם פיסטוק גרוס
אבקת קקאו
ואם אתם רוצים להוסיף עוד טעם של פיסטוק תערבבו 3 כפות ממרח בואנו / שוקולד לבן עם כפית מחית פיסטוק
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים שמנת מתוקה, גבינת מסקרפונה, אבקת סוכר, מחית וניל ומחית פיסטוק.
מחברים וו בלון ומקציפים עד קרם יציב אך לא נוקשה.
מכינים קערה עם קפה לטבילה של הבישקוטים.
מתחילים בהרכבה – טובלים את עוגיות הבישקוטים בקפה ממש לכמה שניות ומניחים בתחתית התבנית, כך מסדרים שכבה של בישקוטים תנסו לא להשאיר חורים ללא עוגיות.
מעל הבישקוטים מניחים מחצית מהקרם, משטחים עם כף באופן אחיד.
מפדרים מעט אבקת קקאו.
ממשיכים לשכבה השנייה, טובלים את הבישקוטים בקערה עם הקפה ומסדרים מעל הקרם שכבה של בישקוטים.
מעל הבישקוטים מניחים שכבה נוספת של קרם ומשטחים. מעבירים את העוגה לקירור למשך 4 שעות.
מכינים את הקצפת- בקערת המיקסר מניחים שמנת מתוקה, מחית פיסטוק, אבקת סוכר ואינסטנט פודינג וניל, מחברים וו בלון ומקציפים עד קרם יציב.
מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר עגול.
מזלפים עיגולים צמודים וקטנים מעל שכבת הקרם.
לאחר מכן מפזרים פיסטוקים גרוסים ומעל מפדרים במעט אבקת קקאו ואם אתם רוצים להוסיף את הממרח עם הפיסטוק זה הזמן לזלף מעל עיגולים קטנים של הממרח.
יאאלה להביא כפות ולאכול!
את הטירמיסו שומרים במשך 4 ימים במקרר.
פרסום ממומן בשיתוף "תנובה".
[js-disqus]